Mika Taanilan Mannerlaatta & Juha van Ingenin ONE Porin elokuvafestivaaleilla

Mika Taanilan Mannerlaatta & Juha van Ingenin ONE Porin elokuvafestivaaleilla

Mika Taanilan Mannerlaatta (2016) ja Juha van Ingenin ONE (2015) esitetään toista kertaa järjestettävillä Porin elokuvafestivaaleilla 23.–27.11. Mannerlaatta esitetään keskiviikkona 23.11. klo 16 festivaalin avajaiselokuvana Porin Promenadikeskuksessa (liput 4 euroa). Taanila myös kertoo elokuvastaan klo 19 Bar Jussikassa. Van Ingenin ONE esitetään Experiments-näytöksessä lauantaina 26.11. klo 16.15 Kulttuuritalo Annankatu 6:n pääsalissa. Näytökseen on vapaa pääsy.

Mika Taanilan Mannerlaatta on täyspitkä lettristinen, ilman kameraa toteutettu elokuva lentopelosta, turvatarkastuksista ja aikavyöhykkeistä. Mannerlaatta kuvaa tilannetta kuvitteellisessa lentokenttähotellissa Helsinki-Vantaalla. Päähenkilö on saapunut työmatkallaan Tokiosta Helsinkiin ja toipuu hotellihuoneessaan aikaerosta ennen seuraavaa lentoa. Elokuva sai maailman ensi-iltansa Berliinin elokuvajuhlien Forum Expanded -sarjassa.

Juha van Ingenin ONE-teoksen lähtökohtana on matkapuhelimella kuvattu video. Kameran tekniikka ei ole pystynyt käsittelemään näkemäänsä ja videolle on tallentunut alkuperäisen näkymän sijaan mystinen häiriö. Mikä häiriön aiheutti? Mikä on se hetki tai asia, jota on yritetty tallentaa? Onko kuvassa suuri planeetta vai pieni solu? Kenties kuvassa on ihminen tai vaikkapa Jumala? Teoksen äänimaisema on 1960-luvun sci-fi-elokuvien ääniraidoista muokattu kunnianosoitus suurille kysymyksille. ONE on esitetty aiemmin muun muassa Minimalen-lyhytelokuvafestivaalin kilpasarjassa.


Pori Film Festival, 23.–27.11.

Lisätietoa: POFF


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2018 AV-Arkki