Mediataidetta esillä kesänäyttelyissä ympäri maata

Mediataidetta esillä kesänäyttelyissä ympäri maata

Kesälomalla on aikaa suunnata kesänäyttelyihin niin maakunnissa kuin pääkaupungissakin. AV-arkki suosittelee ainakin seuraavia näyttelyitä, joissa on esillä suomalaista mediataidetta:

Mäntän kuvataideviikot on tänä vuonna kuratoinut “kommandona” Anssi Kasitonni. Näyttelyssä on esillä kattaus Pasi “Sleeping” Myllymäen anarkistisia lyhytelokuvia sekä teoksia muun muassa Mika Taanilalta, Hannaleena Heiskalta ja Timo Vaittiselta. Taanilan My Silence puolestaan on esillä aitassa osana Pinxinmäen kesänäyttelyä Sysmässä.

Ars Kärsämäen “transsendenssi”-aiheisessa kesänäyttelyssä pohditaan olemisen ja näkemisen mysteereitä. Kattauksessa ovat mukana Marja Viitahuhta ja Jukka Silokunnas.

Kuva: Marja Viitahuhta: Ensin ei ole mitään (2016)

Kuva: Marja Viitahuhta: Ensin ei ole mitään (2016)

Orimattilan Villa Roosa on sisällyttänyt Paljon onnea -kesänäyttelyynsä teoksia Anna Estarriolalta, Marjo Levliniltä ja Pilvi Takalalta. Aurora Reinhard taas on yksi Nastolassa sijaitsevan Taidekeskus Taarastin kesänäyttelyn taiteilijoista.

Akaassa järjestettävä ympäristötaidenäyttely Näkymässä on mukana Risto-Pekka Blom sekä Maarit Suomi-Väänänen, jonka teos Pölkyllä pää (2015) installoidaan tynnyriin Toijalan ABC:lle. Porin Galleria 3H+K:ssa Second Coming -näyttelyssä on esillä muun muassa Saara Ekströmin ja Anssi Kasitonnin teoksia.

Mikkelin taidemuseon näyttely Maiseman nykykuva esittelee muun muassa Marko Lampisuon, Elina Brotheruksen ja IC-98:n tulkintoja teemasta.

Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunta Onoman järjestämässä näyttelykokonaisuudessa nimeltä Kasvu / Tillväxt / Growth nähdään osana laajaa taiteilijavalikoimaa Saara Ekströmin, Sasha Huberin, Ismo-Pekka Heikinheimon ja Petra Lindholmin kädenjälkeä.

Helsingin urbaanissa sykkeessä Forum Boxin Mediaboxissa on 26.6. esillä Jaakko Pallasvuon teos Self-Accusation. Heinäkuussa vuoron saa Axel Straschnoyn Le rappel à l’ordre ja elokuussa Minna Suoniemen Horizontal Dance. Kiasmassa on esillä syyskuuhun asti Jani Ruscican Conversation in Pieces.

1980-luvun mediataiteen mullistuksiin on mahdollista perehtyä jopa kahdessa näyttelyssä. Espoon EMMA-museon Areena-tilassa on esillä 1980-luvun alkuvuosina vaikuttaneen Turppi-ryhmän näyttely. Ryhmään kuuluneelta Marikki Hakolalta on teoksia esillä myös Kouvolan Poikilo-museoiden Palavat tornit -näyttelyssä.

 

 

Copyright © 2018 AV-Arkki