Milla Moilasen ja Dave Bergin animaatioteokset kilpasarjoissa Suomessa ja maailmalla

Milla Moilasen ja Dave Bergin animaatioteokset kilpasarjoissa Suomessa ja maailmalla

Kuva: Milla Moilanen: Cycle (2014)


Milla Moilasen
 (s. 1964) vanhoihin 1800-luvun valokuviin pohjaava Cycle on mukana Busanin lyhytelokuvafestivaalin (BISFF) kansainvälisessä kilpasarjassa. BISFF järjestetään Busanissa, Etelä-Koreassa 24.–28. huhtikuuta.

Moilasen Cycle kertoo elämän kiertokulusta vanhojen valokuvien kautta. Löydetyt sekä ohjaajan kotialbumista peräisin olevat kuvat saavat animaatiossa uuden elämän.

Dave Berg: Barbieworld Experience Part 1 – Overture (2014)

Dave Berg: Barbieworld Experience Part 1 – Overture (2014)

Dave Bergin (s. 1981) Barbieworld Experience Part 1 – Overture kilpailee animaatiofestivaali Animatricsin kotimaisessa sarjassa. Suomen ainoa pelkästään animaatioon keskittyvä festivaali Animatricks järjestetään Helsingin Lasipalatsin Bio Rexissä 24.–26. huhtikuuta.

Bergin teoksessa tiivis, öinen tunnelma täyttää linnamaisen sisätilan. Tuolit lentävät pyörteissä, kun alkaa tapahtua yllättäviä ja unenkaltaisia asioita. Maailma on kallellaan, hetken ajasta irrallaan, ja matka alkaa kohti jotain yllättävää.

Milla Moilanen lukeutuu suomalaisen animaation pioneereihin. Moilanen on työskennellyt liikkuvan kuvan parissa vuodesta 1987. Hän on tehnyt lyhytelokuvia ja audiovisuaalisia projekteja taiteilijana, graafikkona ja valokuvaajana. Moilasen palkittuja teoksia on esitetty lukuisilla festivaaleilla ja näyttelyissä ympäri maailmaa.

Dave Berg on opiskellut Kuvataideakatemiassa. Bergin teoksille ominaista on tietokoneanimaation hyödyntäminen, tiivis tunnelma ja runollinen kerronta. Hänen teoksensa ovat kiertäneet useilla taide- ja elokuvafestivaaleilla, kuten Sodankylän elokuvajuhlilla 2011 ja EMAF:ssa Saksan Osnabrückissa 2014. Vuonna 2014 Bergin teoksia on nähty myös Helsingin taidemuseon Kluuvin galleriassa, Mäntän Kuvataideviikoilla ja Forum Boxin MediaBoxissa.

Suomalaista animaatiota nähdään huhtikuussa myös AAVE-festivaaleilla Helsingissä sekä Kino der Kunstissa Saksassa, joissa esitetään mm. Pink Twinsin teos Parametronomicon.

Busan International Short Film Festival 24.–28. huhtikuuta, 2015 Busanissa, Etelä-Koreassa. http://www.bisff.org/eng

Animatricks Animation Festival 24.–26. huhtikuuta, 2015 Lasipalatsin Bio Rexissä Helsingissä. http://www.animatricks.net/
Facebook: https://www.facebook.com/events/1594277434151371/

Copyright © 2019 AV-Arkki