Mika Taanilan Mannerlaatta-elokuva ensi-iltaan Kiasma-teatterissa

Mika Taanilan Mannerlaatta-elokuva ensi-iltaan Kiasma-teatterissa

Mika Taanilan ohjaama elokuva Mannerlaatta (”Tectonic Plate”) saa Suomen ensi-iltansa Kiasma-teatterissa. Elokuva esitetään Kiasmassa kolmena peräkkäisenä päivänä 31.3.-2.4.2016

Lauantain näytöksessä 2.4. nähdään elokuvan englanninkielinen versio.

Elokuvan maailman ensi-ilta oli Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2016.

Mannerlaatta on täyspitkä lettristinen elokuva lentopelosta, turvatarkastuksista ja aikavyöhykkeistä. Elokuva kuvaa nimettömäksi jäävän päähenkilön kokemusmaailmaa lentokenttähotellissa Helsinki-Vantaalla hänen palattuaan työmatkalta Tokiosta.

Elokuvan tekstin on kirjoittanut runoilija Harry Salmenniemi. Suoraan valkokankaalta luettavan tekstin graafisesta suunnittelusta vastaa Markus Pyörälä.

Elokuva on tehty kokonaan ilman kameraa. Liikkuvan kuvan osuudet on valmistettu valokopioimalla lentämiseen liittyviä dokumentteja suoraan kirkkaalle filmille. Lisäksi valokuvapimiössä valmistetuissa fotogrammeissa nähdään esineitä kuten närästyslääkkeitä, paperiliittimiä, koruja ja hajonnutta lasia.

Elokuvan musiikin on säveltänyt Mika Vainio ja äänisuunnittelusta vastaa Olli Huhtanen.

Mannerlaatta
on Elokuvayhtiö Testifilmin toinen tuotanto ja sen on tuottanut Jussi Eerola. Tuotantoyhtiön ensimmäinen elokuva, IC-98:n Abendland (Hours, Years, Aeons) -teoksen elokuvateatteriversio, nähtiin Sundance-festivaalilla tammikuussa 2016.

Lisätietoa tapahtumasta Kiasman sivuilla

The Wire -lehden arvostelu elokuvasta

Copyright © 2019 AV-Arkki