Heidi Kilpeläisen Englannin ruusu ja kultaiset mustikat Mediaboxin toukokuussa

Heidi Kilpeläisen Englannin ruusu ja kultaiset mustikat Mediaboxin toukokuussa

Heidi Kilpeläisen Englannin ruusu ja kultaiset mustikat (2017) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 28.4.–21.5.2017.

Brexit-äänestyksen seurauksena Lontoo kotipaikkana tulee kyseenalaistetuksi. Vuosikymmenien jälkeen tulevaisuus tuntuu epävarmalta muutenkin epävarmassa maailmantilanteessa. Äänestystuloksen aiheuttamat tunteet ja ajatukset ovat monimutkaisia ja pelonsekaisia. Gattaca-scifielokuvan (1997) inspiroima HK119 ‘In – Valid’ -hahmo (2003) vierailee videossa ilmaisten tunteitaan toisen luokan kansalaisuudesta; Hän jumittuu Maahan kun valitut pääsevät Mars-planeetalle.

Heidi Kilpeläinen asuu ja työskentelee Lontoossa. Hän valmistui taiteen maisteriksi Central St Martins -taidekoulusta 2004 ja on siitä lähtien tutkinut musiikin ja kuvataiteiden risteyskohtia sekoittamalla näitä kokonaistaideteoksiksi, joissa yhdistyy video-, installaatio- ja performanssitaide. Hänen teoksiensa lähtökohtana on usein ihmisen ja koneen välinen suhde sekä erilaiset yhteiskunnalliset ja globaalit ongelmat kuten epätasa-arvoisuus. Myös kollektiivisen muistin läpäisevät muinaiset, myyttiset muodot ovat keskeinen inspiraation lähde. Kilpeläisen töitä ovat esittäneet muun muassa Camden Arts Centre (Lontoo 2016), Beaconsfield-galleria, (Lontoo 2016), Performa 07 (New York 2007), Nykytaiteen Museo Kiasma, (Helsinki 2005) ja New Contemporaries (UK 2004). Hän on myös julkaissut kolme albumia nimellä HK119 (One Little Indian Records, 2005–2013) ja esiintynyt ympäri maailmaa esimerkiksi Tate-galleriassa, Victoria & Albert -Museossa, ICA:ssa, Casa Da Musicassa, Secret Garden ja Body & Soul -festivaaleilla sekä Provinssirokissa ja Kiasmassa Suomessa.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa avajaisiin 27.4.2017 klo 17-19! Näyttelyn aukioloajat ja saapumisohjeet löydät tapahtuman Facebook-kutsusta.


Heidi Kilpeläinen: Englannin ruusu ja kultaiset mustikat Forum Boxin Mediaboxissa 28.4.–21.5.2017

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki