Argentiinalaiset kuraattorit Gabriela Golder ja Andrés Denegri vierailevat Suomessa

Argentiinalaiset kuraattorit Gabriela Golder ja Andrés Denegri vierailevat Suomessa

Argentiinalaiset kuraattorit Gabriela Golder ja Andrés Denegri vierailevat Suomen Madridin-instituutin kutsumina Helsingissä ja Tampereella 7.–13.3.2016. Vierailu toteutetaan yhdessä AV-arkin, Visuaalisen taiteen keskus Framen ja Tampereen elokuvajuhlien kanssa.

Golder ja Denegri ovat Bienal de la Imagen en Movimiento -biennaalin (BIM) johtajia, yliopisto-opettajia, ja molemmat tekevät itsekin av-taidetta. BIM on kokeelliselle elokuvalle ja videolle omistettu biennaali Buenos Airesissa. Biennaalin ohjelmistossa on aikaisempina vuosina ollut mukana useita suomalaisia taiteilijoita Madridin-instituutin ja taiteilijoiden aktiivisen verkostoitumisen ansiosta.

Kuraattorit pitävät Helsingin-vierailun aluksi maanantaina 7.3. seminaariluennon Kuvataideakatemiassa otsikolla The history of the experimental video and movie in Argentina. Lisäksi he kertovat omasta taiteellisesta työstään Kuvataideakatemian artist lecture series -tapahtumassa maanantaina 7.3. Keskiviikkona 9.3.2016 Golder ja Denegri ovat paikalla VER-näytöksessä Galleria Sinnessä. VER koostuu vuosina 2012 ja 2014 Norberto Griffa Prize for Latin American Audiovisual Creation -palkituista latinalaisamerikkalaista videoista ja lyhytelokuvista. Kyseisen palkinnon myöntää Golderin ja Denegrin luotsaama Bienal de la Imagen en Movimiento. Helsingin-vierailullaan kuraattorit tapaavat myös useita alan suomalaistaiteilijoita sekä vierailevat muun muassa Kiasmassa, AV-arkissa ja Framessa.

Pääkaupungista Golder ja Denegri matkaavat torstaina 10.3. Tampereelle, missä on meneillään Tampereen elokuvajuhlat. Kuraattorit osallistuvat elokuvajuhlilla What Should Art Tell -keskustelutilaisuuteen yhdessä Vesa Vehviläisen, Jan Ijäksen ja Jukka-Pekka Laakson kanssa. Tampereella Golder ja Denegri tapaavat myös lisää suomalaistaiteilijoita. AV-arkki on koordinoinut taiteilijatapaamiset yhteistyössä Suomen Madridin-instituutin kanssa.


Kuraattorit voi tavata keskiviikkona 9.3.2016 klo 18 VER -näytöksen yhteydessä galleria Sinnessä. VER koostuu palkituista latinalaisamerikkalaisista videoista ja lyhytelokuvista. Teosten katsomisen jälkeen luvassa on Q&A -tilaisuus sekä tarjoilua. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa! Facebook -kutsu VER-tapahtumaan

Lisää tietoa vierailusta Madridin-instituutin sivuilla.

Bienal de la Imagen en Movimiento -biennaalin verkkosivut 


AV-arkki pyrkii suomalaisen mediataiteen tunnettuuden lisäämiseen ja kansainvälisen yhteistyön kehittämiseen erityisesti Latinalaisessa Amerikassa ja Japanissa. Pääyhteistyökumppanimme tässä työssä ovat Suomen Madridin-instituuttiSuomen Japanin instituutti, Visuaalisen taiteen keskus Frame ja HIAP. Kehityshanketta on tukenut Taiteen edistämiskeskus vuoden 2015 määrarahoista. Lue lisää hankkeen aikaisemmista vaiheista uutiskirjeestämme.

logot_vientihanke_latin_amerikka-ja-japani


Tampereen elokuvajuhlat on kotimaisista festivaaleista AV-arkin pääyhteistyökumppani

Asiantuntijavierailun lisäksi yhteistyömme Filkkareiden kanssa on laajaa ja hedelmällistä vuonna 2016. Lisää tietoa alla olevissa linkeissä:

Kokeellinen audiovisuaalinen kerronta vahvasti edustettuna Tampereen elokuvajuhlien ohjelmistossa

Pink Twins on FestArt -näyttelyn kohokohta Tampereen elokuvajuhlilla

Lasinen seinä: tasa-arvosta ja sananvapaudesta


Copyright © 2019 AV-Arkki