Koulutuspäivä: Erilaiset teostuotantomallit taiteilijan työkaluina

Koulutuspäivä: Erilaiset teostuotantomallit taiteilijan työkaluina

Mitä haasteita taiteilijan yritystoimintaan voi liittyä?
Milloin, miksi ja kenen kannattaa perustaa oma yritys tai osuuskunta?
Miten yritys tai osuuskunta toimii taiteilijan työvälineenä?

AV-arkki, MUU ry.  ja Valokuvataiteilijoiden liitto järjestävät jäsenilleen maanantaina 10.9.2018 koulutuspäivän liittyen erilaisten teostuotantojen rahoitusmalleihin ja yritystoiminnan eri muotoihin. Tapahtuma on ilmainen ja esitykset ovat suomenkielisiä. Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen tällä lomakkeella:
https://goo.gl/forms/7dVFWutRT8GUJ8X52

Kuulemme taiteilijoiden puheenvuoroja yhteistyöstä tuotantoyhtiön kanssa, oman yrityksen perustamisesta ja osuuskunnan käynnistämisestä. AVEKin tuotantoneuvoja Tuuli Penttinen-Lampisuo kertoo AVEKin tukimuodoista erilaisille hakijoille. NewCo Helsingin yritysneuvontapalveluiden edustaja Heli Vuoksimaa kertoo yrityksen perustamisen edellytyksistä ja vastuista.

Aika: 10.9.2018. Klo 14-17
Paikka: Muu galleria, Lönnrotinkatu 33, 00180 Helsinki

Ohjelma:
13:30 Ovet avautuvat & kahvia
14:00 Tervetuloa!
14:05 Tuuli Penttinen-Lampisuo: AVEKin tuotantotuet erityyppisille hakijoille
14:35 Maija Blåfield: Kokemuksia erilaisista teostuotannoista: yksityishenkilö, työryhmä, yhteistyö tuotantoyhtiön kanssa, oma yritys
15:05 Tauko 10 min
15:15 Joakim Pusenius/Luna Films: Osuuskunta taiteilijan työvälineenä 1
15:45 Sanni Seppo/Värinä: Osuuskunta taiteilijan työvälineenä 2
16:15 Heli Vuoksimaa/NewCo YritysHelsinki: Mitä edellytyksiä tarvitaan yrityksen perustamiseen?
16:45 Keskustelua ja kysymyksiä
17:00 tilaisuus loppuu

AV-arkki, eli suomalaisen mediataiteen keskus, on tehnyt vuodesta 1989 saakka uraauurtavaa työtä kokeellisen audiovisuaalisen taiteen levittäjänä ja näin myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen.

Muu ry edustaa ja edistää Suomessa kokeellisia taiteenaloja kuten media-, video-, valo- ja äänitaidetta, uusia esittäviä taiteita kuten performanssia ja aktioita sekä tanssi-, teatteri- ja äänitaiteita, käsite- ja ympäristötaidetta. Yhdistys on toiminut vuodesta 1987 lähtien ja sen tarkoituksena on tukea taiteilijoita heidän työssään sekä lisätä vuorovaikutusta heidän tai alalla muilla tavoin toimivien välillä.

Valokuvataiteilijoiden liitto ry vahvistaa suomalaisen valokuvataiteen ja taiteilijoiden asemaa ja arvostusta. Liittoon kuuluu valtaosa suomalaisista valokuvataiteilijoista. Suomalainen valokuvataide on tunnustetusti korkeatasoista, myös kansainvälisesti.

Copyright © 2019 AV-Arkki