Jan Ijäksen Two Islands Tribecan elokuvafestivaalille New Yorkiin

Medioille, julkaisuvapaa 12.3.2013

Jan Ijäksen (s.1975) uusi dokumenttielokuva Two Islands on valittu New Yorkissa 17. –28.4.2013 järjestettävälle Tribecan elokuvafestivaalille.

TWO_ISLANDS_by_Jan_Ijäs_72dpi_3Two Islands kertoo kahdesta saaresta New Yorkin alueella.  Hart Islandilla sijaitsee yhä käytössä oleva joukkohauta. Saari on suljettu alue ja sinne haudataan noin 2000 ihmistä vuosittain. Hart Islandin joukkohautaan arvioidaan olevan haudattu yhteensä miljoona ihmistä. Staten Island taas oli aikanaan maailman suurin kaatopaikka, jonka päälle on nyt rakennettu  kaupunginosa.

Two Islands osallistuu Tribecassa Let There Be Light: The Cycle of Life –näytökseen, jonka on koostanut Tribecan elokuvajuhlien lisäksi mm. The Museum of Modern Artissa (MoMA) kuraattorina työskennellyt Jon Gartenberg.

Two Islands -teoksen esitys Tribecassa on elokuvan Pohjois-Amerikan ensi-ilta. Ijäksen dokumentti sai maailman ensi-iltansa Rotterdamin elokuvajuhlilla tammi-helmikuun 2013 vaihteessa. Tribecan elokuvajuhlat kuuluu Yhdysvaltain keskeisiin elokuvafestivaaleihin ja siihen osallistuu vuosittain lähes 400 000 kävijää. Sen perustajiin kuuluu Robert de Niro. 

Jan Ijäs on syntynyt Jyväskylässä vuonna 1975.  Hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Jan Ijäs työskentelee dokumentaarisen, fiktiivisen sekä kokeellisen elokuvan parissa. Ijäksen toiseutta ja muukalaisidentiteettiä käsittelevät elokuvat ja installaatiot ovat saaneet osakseen laajaa kansainvälistäkin huomiota. Ijäksen elokuvia on esitetty yli sadalla kotimaisella ja kansainvälisellä elokuvafestivaalilla sekä installoituina kokonaisuuksina museoissa ja gallerioissa. Lyhytelokuva SWEET MOV(I)E palkittiin Risto Jarva-palkinnolla 2011. Ijäs opiskelee Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen laitoksella dokumentaarisen elokuvan ohjausta.

Ijäksen elokuva valittiin festivaalin ohjelmistoon AV-arkin levitystoiminnan kautta. AV-arkki, suomalaisen mediataiteen levityskeskus, levittää, promotoi ja edistää suomalaista mediataidetta. AV-arkin vuonna 1989 aloittama pioneerityö on edesauttanut suomalaisen mediataiteen nousua kohti kansainvälistä menestystä.

Lisätietoja sekä lehdistökuvia saa elokuvan levittäjältä AV-arkilta:

Vesa Puhakka
Levityspäällikkö
AV-arkki – Suomalaisen mediataiteen levityskeskus
+358 40 557 0321
distribution@av-arkki.fi

Mikko Mällinen
Levityskoordinaattori
AV-arkki – Suomalaisen mediataiteen levityskeskus
+358 50 4356092
submissions@av-arkki.fi

http://www.tribecafilm.com/filmguide/513e67e3c07f5dd745000051-two-islands

www.av-arkki.fi

Tribeca Film Festival: http://www.tribecafilm.com/festival/
Jan Ijäs – Two Islands: http://www.av-arkki.fi/en/works/two-islands_en/

Copyright © 2018 AV-Arkki