Huipputaiteilijat ja -designerit sekoittavat toden, epätoden ja somemaailman pakkaa bilehenkisessä teoskokonaisuudessa

Huipputaiteilijat ja -designerit sekoittavat toden, epätoden ja somemaailman pakkaa bilehenkisessä teoskokonaisuudessa

Tiedote


Valokuvataiteen valtionpalkitun Tero Puhan koollekutsumassa Collisions-tapahtumassa taiteenlajit kohtaavat ja ravisuttavat perinteisiä tapoja katsoa ja kokea taidetta.

Mukana kummallista kokonaisuutta ovat luomassa esimerkiksi myös muotisuunnittelija Teemu Muurimäki sekä punk-muusikkona Maaseudun Tulevaisuus-bändillään tunnetuksi tullut Juissi Vainiola.

Helsingin Kulttuuriareena Gloriassa tapahtuvassa Collisions-tapahtumassa kuvataide, elokuva, nykytanssi, vaatesuunnittelu ja clubibileet muodostavat kudoksen joka ei jätä kylmäksi ketään. Monitaiteellisen kokoonpanon, Kulttuuriareena Glorian ja Helsinki Design Weekin yhteistuotanto on koettavissa 2., 3. ja 4.9.2015.

Tapahtumassa saa ensi-iltansa Tero Puhan ja tanssitaiteilija Jyrki Haapalan yhteisohjaus Linda#faceinthemirror, jossa ruoditaan sosiaalista minäkuvaa ja julkisuushakuisuuden pakkomielteitä. Teos on nykytanssia, videota, valokuvaa, laulua ja livemusiikkia yhdistävä matka sosiaalisen median maailmaan ja illuusioihin. Tero Puhan ja Jyrki Haapalan lisäksi työryhmään kuuluvat vaatesuunnittelija Teemu Muurimäki, kuvataiteilija/toimittaja Julia Suikki, muusikko Juissi Vainiola ja laulaja Minna Karttunen.

Näyttämöteoksen tapahtumia pohjustaa teatterin lämpiö- ja aulatiloihin levittäytyvä Tero Puhan ja Julia Suikin kuvataidenäyttely. Kokonaisuuden kuvasto on faktan ja fiktion hämmentävä leikki, sillä materiaali on todellisuudessa tuotettu viimeisen yli kahdenkymmenen vuoden aikana. Teos on ikään kuin läpileikkaus internetin ja realitysarjojen ensimmäisiin vuosikymmeniin sekä niiden vaikutukseen ihmisten sosiaaliseen minä- ja kehokuvaan.

Linda#faceinthemirror-teoskokonaisuus edustaa uuden ajan tapaa tehdä taidetta. Tero Puhan teokset rikkovat käsitteitä perinteisestä valokuvataiteesta ja hänen töissään valokuvallinen materiaali toimii usein vain pohjalla ja lopulliset teokset syntyvät digitaalista kuvankäsittelyä, graafista suunnittelua ja liikkuvaa kuvaa yhdistellen.

– Haluan suoran kosketuksen yleisöön. En juuri nyt koe mielekkäänä teosten ripustamista hiljaiseen galleriaan kolmeksi viikoksi, vaan suosin välitöntä palautetta, jonka näyttämöllä työskentely mahdollistaa. Yhteistyö tanssijoiden, näyttelijöiden ja musiikintekijöiden kanssa tuntuu mielekkäältä, Puha kertoo. Uudessa teoksessa Puha on mukana myös lauluntekijänä.

Teoksen rakentaminen käynnistyi syksyllä 2013 San Franciscossa ja esityskokonaisuus on tarkoitus viedä sinne ensi vuoden aikana. Lisäksi esityksiä on jo alustavasti kysytty myös Berliiniin ja Sydneyyn.

Collisions-tapahtumassa saa ensi-esityksensä myös Tero Puhan lyhytelokuva Vortex ja jokaisena iltana näyttämöllä esiintyy myös tanssitaiteilija Carl Knif sooloteoksellaan Claude Glass. Perjantaina 4.9. ilta jatkuu esitysten jälkeen Collisions Clubina. Love and Lust Museum näyttelytilassa sijaitseva baari tarjoaa raikkaita juomia ja salin puolella performatiiviset iskut sekä huippu-dj’t takaavat kohti yötä tiivistyvän tunnelman. Clubimusiikista vastaavat Kaikusta ja Flow-festivaaleiltakin tutut Guggenheim DJ’t Laura Vartio, JTravis & Janne X sekä kokeellinen elektonista musiikkia ja videotaidetta yhdistelevä Mikkokoo Lontoosta.

Linkki lehdistösivulle:
http://www.lindafaceinthemirror.com/press/4589813173

Linkki teoksen kotisivulle:
http://www.lindafaceinthemirror.com

Linkki Collisions –tapahtumasivulle:
http://gloria.munstadi.fi/tapahtuma/collisions/

Copyright © 2019 AV-Arkki