Tero Puha, Pink Twins ja Terike Haapoja Flow-festivaaleilla

Tero Puha, Pink Twins ja Terike Haapoja Flow-festivaaleilla

AV-arkin taiteilijat ovat tänäkin vuonna läsnä Suvilahden valloittavilla Flow-festivaaleilla 12.–14.8.

Mediataiteilija Tero Puhan käynnistämän Ghost Box Project -ryhmän Linda#faceinthemirror -näyttämöteos esitetään The Other Sounds- ohjelmassa perjantaina 12.8 klo 17.30. Useista eri alojen taiteilijoista koostuva Ghost Box Project tuottaa monitaiteellisia näyttämö- ja performanssiprojekteja. Seuraavaa projektia kuvataan marraskuussa Afrikassa, Beninin Villa Karossa.

Linda#faceinthemirror on Puhan ja tanssitaiteilija Jyrki Haapalan ohjaama some-maailmaan sijoittuva näyttämöteos. Hypnoottinen elektroakustinen musiikki, innovatiivinen videotekniikka ja intensiivinen nykytanssi luovat tarinan henkilöistä, joiden kohtalot limittyvät yhteen yllättävällä tavalla. Säveltäjä-äänisuunnittelijana toimii muun muassa Maaseudun Tulevaisuus -bändillään tutuksi tullut Juissi Vainiola, joka yhdessä laulaja Minna Karttusen kanssa luo tilaan alati muuttuvan äänimaiseman. Pursuileva ja camp-henkinen kuvasto vyöryttää some-julkkis Lindan (Julia Suikki) intiimin elämän kaikkien nähtäväksi.

pink_twins_pose_2016_photo_tiina_mielonen

Juha ja Vesa Vehviläisen Pink Twins -duo esiintyy niin ikään perjantaina 12.8. The Other Sounds -ohjelmassa klo 20.30. Pink Twins risteyttää intensiivissä live-esityksissään ja maailmanlaajuisesti levinneessä videotaiteessaan elektronista musiikkia ja mediataidetta. Livekeikoillaan Pink Twins testaa ihmisen havaintokyvyn rajoilla sekä hypertarkoilla parametrisillä animaatioillaan että noisen, dubin ja elektronisen musiikin perinteistä ammentavalla ekstaattisen psykedeelisellä äänivallillaan.

Mediataiteilija Terike Haapoja vastaa kirjailija Laura Gustafssonin kanssa teoskokonaisuudesta Embrace Your Empathy!, joka on osa ihmisen suhdetta luontoon ja muihin eläimiin tarkastelevaa Toisten historia -hanketta. Flow-festivaalin tiedotuksen mukaan Haapoja ja Gustafsson luovat kokonaisuudessa utopian maailmasta, jota leimaa ihmisten ja muiden eläinten tasa-arvo ja jossa empatiakyky on nostettu keskeiseksi arvoksi. Lähitulevaisuuteen sijoittuvassa visiossa resurssit ovat vähäisiä, mutta lajienvälinen kommunikaatio kukoistaa. Suurikokoiset, mainosestetiikkaa hyödyntävät mediateokset kutsuvat mukaan kuvittelemaan maailmaa, jossa julkinen tila täyttyy luontoa ja ihmisiä hyväksikäyttävien viestien sijaan kanssaolemista ja hyväksyntää lisäävistä lausumista. Tekijät ilmoittavat inspiraatiokseen Philip K. Dickin Do Androids Dream of Electric Sheep -tieteisromaanin ja sen innoittaman Blade Runner -elokuvan dystooppisen todellisuuden.


Flow Festival, Helsinki, 12.–14.8.2016

Lisätietoja: Flow Festival 

 

Copyright © 2019 AV-Arkki