Mediataide esillä Finlayson Art Area -kuvataidetapahtumassa Tampereella

Mediataide esillä Finlayson Art Area -kuvataidetapahtumassa Tampereella

Mediataide on vahvasti edustettuna Finlayson Art Area -kuvataidetapahtumassa Tampereen Finlaysonin alueella. Tapahtuman näyttelyt ovat avoinna yleisölle 8.6.–26.8.2018.

Elina Brotheruksen videoteos Tuijota kiinteästi jonkun kättä (2017) on esillä Siperian aukiolla. Fluxus-liikkeestä ja Giuseppe Chiarista innoituksensa saanut videoteos on toteutettu yhteistyössä Serlachius-museoiden kanssa.

Anssi Kasitonnin kaksi lyhytelokuvaa, Oberhausenin lyhytelokuvajuhlilla palkittu Saladdin Castique (2018) ja ensi kertaa esitettävä Sakke (2018) ovat nähtävillä Media54-minielokuvateatterissa. Luvassa on taattua Kasitonni-huumoria, sympaattista menoa ja syvällisiä tarinoita.

Anssi Kasitonni: Saladdin Castique (2018)

Anssi Kasitonni: Saladdin Castique (2018)

Jonna Kinan uusi teos Somnivm (2018, nostokuvassa) on esillä Media54:ssä. Videon ja marmoriveistoksen yhdistävä vaikuttava installaatio on toteutettu Italiassa Carraran marmorilouhoksilla. Tyylikkäässä ja harkitussa käsitetaideteoksessa on monia ulottuvuuksia.

Rosa Liksomin Vooningin näyttely Metsällä pitää sisällään maalauksia, veistoksia, valokuvia, video, venäläinen nurkkaus ja suuria raanuinstallaatioita. Liksom on lisäksi suunnitellut katumaalauksen, veistoksen sekä maalauksen Finlaysonin alueele. Rosa Liksomin tähänastisen uran suurin kuvataidekatsaus vie katsojan vastustamattomalle matkalle taiteilijan värikkääseen, räväkkään ja syvälliseen maailmaan.  Liksom on vahvasti mukana myös kirjailijan ominaisuudessa. Taide&Kirja-tapahtumassa on Liksomin kuratoima päivä la 25.8. sekä työpaja su 26.8.


Finlayson Art Area -kuvataidetapahtuma, 8.6.–26.8.2018, Tampere

Lisätietoa: FAA

Copyright © 2019 AV-Arkki