Erkka Nissinen arvostetussa VIDEONALE.15 -näyttelyssä ja Euroopan merkkifestivaaleilla

polisx

Erkka Nissinen: Polis X (2012)

 

 

 

Taiteilija Erkka Nissinen (s. 1975) osallistuu VIDEONALE.15 -videotaidefestivaaliin, joka järjestetään 26. helmikuuta–19. huhtikuuta Bonnissa, Saksassa. Nissinen on valittu tapahtuman ohjelmistoon AV-arkin levitystoiminnan kautta. VIDEONALE – Festival of Contemporary Video Art on vuodesta 1984 lähtien joka toinen vuosi järjestetty kansainvälinen videotaidefestivaali ja -kilpailu. Videonale lukeutuu Saksan ja Euroopan vanhimpiin ja maineikkaimpiin videotaidefestivaaleihin. Seitsemänviikkoisen näyttelyn aikana kymmeniä kansainvälisen asiantuntijaraadin valitsemia teoksia nähdään Bonnin taidemuseossa.

Tämänvuotisen festivaalin teemaksi on valittu ”The Call of the Wild”. Näyttelyssä nähdään Nissisen lyhytelokuva Polis X (2012). Sana Polis on kreikkaa ja tarkoittaa kaupunkia tai kokonaisuutta joka koostuu kansalaisista. Teos kokoaa ihmiskohtaloiden kaleidoskoopin, joka viittaa muinaisen Kreikan ideaan kaupunkivaltiosta. Utopistisen, täydellisen yhteisön kuvaamisen sijaan katsoja kohtaa rivoja, historiallisia jälkiä ihmiskunnan epäinhimillisyydestä.

still1_material_conditions_by_erkka_nissinen

Erkka Nissinen: Material Conditions of Inner Spaces (2014)

 

Nissisen teoksia nähdään Euroopan tärkeimmillä lyhytelokuvafestivaaleilla keväällä

Kuluvana keväänä Nissisen teoksia esitetään myös muilla tärkeillä festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Go Short – International Short Film Festival Alankomaiden Nijmegenissä esittää teoksen Tilaa massa tilassa massa litassa maalit: ali tila. (Material Conditions of Inner Spaces, 2014) kilpasarjassaan huhtikuussa. Teos valittiin kilpasarjaan AV-arkin levitystoiminnan kautta. Kansainvälinen lyhytelokuvafestivaali Go Short on seitsemättä kertaa järjestettävä, tärkein yksinomaan lyhytelokuvaan keskittyvä tapahtuma Alankomaissa.

Toukokuussa kaksi teosta, The Social Construction of Reality (2005) ja Tilaa massa tilassa massa litassa maalit: ali tila., esitetään kansainvälisen lyhytelokuvafestivaali Oberhausenin Nissiselle omistamassa erikoisohjelmistossa. Oberhausenin kansainvälinen lyhytelokuvafestivaali Saksassa on yksi kansainvälisesti merkittävimmistä elokuvafestivaaleista, joka on järjestetty yli 50 vuoden ajan. PROFILES-ohjelmakokonaisuus on omistettu merkittävän uran tehneille lyhytelokuvan huipputekijöille. Suomalaistaiteilijoista sarjassa on aiemmin nähty Eija-Liisa Ahtila (2000) ja Ilppo Pohjola (2012).

Erkka Nissisen reilun vuosikymmenen aikana synnyttämälle tuotannolle ei löydy vertaista aikamme elokuvassa. Nissisen teokset ovat absurdeja, groteskeja, outoja ja satiirisia. Nissinen on opiskellut Lontoon Slade School of Fine Artissa ja Kuvataideakatemiassa Helsingissä. Vuonna 2011 Nissinen palkittiin maineikkaalla Illy-palkinnolla Rotterdamin taidemessuilla ja 2013 hänelle myönnettiin mediataiteen AVEK-palkinto.

VIDEONALE – Festival of Contemporary Video Art Bonnin taidemuseossa Saksassa, 27. helmikuuta–19. huhtikuuta, 2015. Lue lisää »

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen, Alankomaat, 8.–12. huhtikuuta, 2015. Lue lisää »

61. International Short Film Festival Oberhausen, Saksa, 30. huhtikuuta–5. toukokuuta, 2015. Lue lisää »

Lisätietoa ja lehdistökuvat: ohjelmakoordinaattori, Hanna Joensuu, AV-arkki, programme@av-arkki.fi, puh. 050 435 6092

AV-arkki, suomalaisen mediataiteen levityskeskus on tehnyt uraauurtavaa työtä suomalaisen mediataiteen levittäjänä vuodesta 1989. AV-arkki on avannut taiteilijoille mahdollisuuksia saada työtään tunnetuksi kansainvälisesti ja myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen. Toiminta on ainutlaatuista sekä Suomessa että muissa Pohjoismaissa. AV-arkki on jäsenmäärältään ja toimintansa laajuudelta suurin kotimainen mediataidealan järjestö.


videonale.151781482_10152872149471807_2759151291365205876_o

logo_goshort

Copyright © 2018 AV-Arkki