Ilkka Pitkäsen Dérivia MUU Kaapelilla 8.4.–15.5.2016

Ilkka Pitkäsen Dérivia MUU Kaapelilla 8.4.–15.5.2016

AV-arkin jäsentaiteilija Ilkka Pitkäsen videoinstallaatio Dérivia on esillä MUU Gallerian Kaapelitehtaan näyttelytiloissa 8.4.–15.5.2016

Videoinstallaatio tarjoaa täydet 360 astetta Helsingin muuntuvaa arkkitehtonista monimuotoisuutta. Teos luotaa pääkaupungin sosiokulttuurisia eroavaisuuksia ja yhtenäisyyksiä.

Sylinterinmuotoiseen installaatioon Pitkänen on koonnut digitaalisia valokuviaan eri aikakausilta peräisin olevista helsinkiläisistä rakennuksista ja julkisista tiloista. Digitaalinen kamera-ajo läpäisee kolmiulotteiseen virtuaaliseen tilaan sijoitetun kaksiulotteisten kuvien kollaasin.

Dérivian taustainnoitus kumpuaa Guy Debordin ja situationistien psykomaantieteestä, mutta se on myös omintakeinen ajankuva ja dokumentti Helsingistä.

Ilkka Pitkänen (s. 1981) on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka työskentelee liikkuvan kuvan, valokuvan, installaatioiden ja performanssin parissa. Temaattisesti hänen teoksiaan yhdistävät henkilökohtainen tila ja koskemattomuus sekä todellisuuden havainnointi.

Installaatio on osa AAVE-festivaalin ohjelmaa. 

Teoksen toteutusta ovat tukeneet Alfred Kordelinin säätiö, AVEK sekä Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahasto.


Dérivia, 8.4.–15.5.2016, MUU Kaapeli

MUU Kaapeli

Copyright © 2019 AV-Arkki