Japanilainen kuraattori Chizuru Usui vierailee Suomessa

Japanilainen kuraattori Chizuru Usui vierailee Suomessa

Japanilainen kuraattori Chizuru Usui vierailee AV-arkin kutsumana Tampereella ja Helsingissä 8.–14.3.2016. Vierailu toteutetaan yhdessä Tampereen elokuvajuhlien kanssa ja se on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa AV-arkin, HIAPin, Frame Contemporary Art Finlandin ja Suomen kulttuurirahaston Suomi–Aasia-vaihto-ohjelmaa.

AV-arkin levityskatalogilla 2016–2017 vierailevana kuraattorina toiminut Chizuru Usui on elokuvan ja liikkuvan kuvan parissa työskentelevä freelance-kuraattori ja -ohjelmavalitsija. Hänen pitkäaikainen kotikenttänsä on Tokion valokuvataiteen museon järjestämä Yebisu International Festival for Art & Alternative Visions. Lisäksi hän johtaa Happy Tent -organisaatiota, joka tuottaa ja levittää elokuvia Japanissa ja ulkomailla.

Chizuru Usui aloittaa vierailunsa Tampereen elokuvajuhlilta, jossa hän osallistuu englanninkieliseen paneelikeskusteluun “Taide ja elokuvataide: kulttuuri-imperialismin viimeiset saarekkeet?” Muita keskustelijoita ovat kuraattori Geraldine Gomez (Centre Pompidou, Pariisi), multimediataiteilija Caroline Monnet (Kanada), Tampereen taidemuseon johtaja Taina Myllyharju sekä AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen. Keskustelua moderoi elokuvantekijä Chris Thomas.

Tampereen elokuvajuhlilta Usui jatkaa matkaansa Helsinkiin, jossa hän tapaa useita suomalaistaiteilijoita sekä muita alan toimijoita.


Suomi–Aasia-vaihto-ohjelma tiivistää suomalaisten ja aasialaisten nykytaidejärjestöjen ja -ammattilaisten välistä yhteistyötä. Ohjelman toteuttavat yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön tuella AV-arkki, HIAP (Helsinki International Artist Programme), Frame Contemporary Art Finland ja Suomen kulttuurirahasto.

okm_logo-en


Tampereen elokuvajuhlat on AV-arkin pääyhteistyökumppani kotimaan festivaalikentällä

Asiantuntijavierailun lisäksi yhteistyömme Tampereen elokuvajuhlien kanssa on laajaa ja hedelmällistä vuonna 2017. Lisää tietoa alla olevissa linkeissä:

Absurdismia ja uutta aaltoa AV-arkin Tampereen elokuvajuhlien näytöksessä

Kokeellisia lyhytelokuva Tampereen elokuvajuhlien kotimaisessa kilpailussa

AV-arkki järjestää Tampereen elokuvajuhlilla keskustelun kokeellisen elokuvan rahoituksesta

 

TFF2017_LogoFi-700x381

 

Copyright © 2019 AV-Arkki