Jonna Kina ja Sini Pelkki Below Zero -taidepalkinnon finaaliviisikossa

Jonna Kina ja Sini Pelkki Below Zero -taidepalkinnon finaaliviisikossa

Suomen Lontoon instituutti ja Beaconsfield Gallery Vauxhall ovat julkaisseet listan viidestä jatkoon päässeestä hakijasta, jotka kilpailevat Below Zero -taidepalkinnosta. Voittaja julkistetaan marraskuun lopulla.

Jatkoon valittiin taiteilijat Jonna Kina, Sini Pelkki, Eeva-Liisa Puhakka, Anssi Pulkkinen ja Minna Pöllänen. 

Below Zero -taidepalkinnon mahdollistavat Suomen Lontoon instituutti, Beaconsfield Gallery Vauxhall sekä nimetön lahjoittaja. Voitto tarjoaa mahdollisuuden taiteilijaresidenssiin, mentorointiin sekä näyttelytilaan Beaconsfield -galleriassa Lontoossa kevään 2018 aikana. Pyrkimyksenä on tukea nousevia nykytaiteilijoita ja luoda uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyöhön Suomen ja Britannian välillä. Palkinto myönnetään nyt ensimmäistä kertaa.

Raati vastaanotti yhteensä 95 hakemusta. Korkea hakijamäärä viestii mielenkiinnosta hanketta kohtaan, sekä tarpeesta kehittää kansainvälistä taideyhteistyötä tulevaisuudessa

“Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus suomalaiselle taiteilijalle kansainvälistää työskentelyään ja saada uralleen tukea tunnetulta brittiläiseltä taideorganisaatiolta”, sanoo Pauliina Ståhlberg, Suomen Lontoon instituutin johtaja.

Valitsijaraatiin kuuluvat kriitikko Mika Hannula, kuraattori Hannele Tilles, Suomen Lontoon instituutin johtaja Pauliina Ståhlberg sekä Beaconsfieldin taiteelliset johtajat ja kuraattorit David Crawforth ja Naomi Siderfin. Raati keskittyi erityisesti taiteilijoihin, joille ei ole aiemmin myönnetty palkintoja ja jotka selkeästi hyötyisivät merkittävästä toimeksiannosta Britanniassa.


Lisätietoja: Suomen Lontoon instituutti

Copyright © 2019 AV-Arkki