AV-arkki tuo Design Marketiin Dave Bergin virtuaalitodellisuusanimaation ja kattauksen mediataidetta 5.–6.9.2015

AV-arkki tuo Design Marketiin Dave Bergin virtuaalitodellisuusanimaation ja kattauksen mediataidetta 5.–6.9.2015

AV-arkki on mukana juhlistamassa Helsinki Design Weekiä ja tuo Kaapelitehtaalla 5.–6. syyskuuta järjestettävään Design Marketiin kattauksen aistielimiä kutkuttavaa mediataidetta. AV-arkin katselupisteessä Merikaapelihallin parvella (2. krs.) kävijöillä on mahdollisuus lepuuttaa jalkoja ja virkistää mieltä teosten parissa, jotka vievät mielikuvituksen rajoille kaupunkitilaa ja rakennettua todellisuutta tutkien ja testaten.

Viiden teoksen mittaisen videokoosteen lisäksi yleisöllä on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua Dave Bergin (s. 1981) virtuaalitodellisuusanimaatioon BarbieWorld Experience part 2 – Locus (2015), johon pääsee uppoutumaan Oculus Rift -virtuaalilasien avulla.

AV-arkki esittää Design Marketissa lisäksi seuraavat teokset:

Pasi KarjulaUmbrellas (2004 | 03:15)
Pasi Karjulan teoksessa ihmiset kävelevät sisään ja ulos Helsingin asematunnelista. Ulkona sataa ja ohikulkijat avaavat sateenvarjonsa astuessaan ulos.

Sari Palosaari – Minimal Romantic (2011| 03:43)
Sari Palosaaren videon kuvissa nähdään Chicagon Willis Towerin 103. kerroksessa sijaitseva näköalapaikka turisteineen. Lasikuutio työntyy pilvenpiirtäjän seinästä ulos korkealla kaupunkimaiseman yllä. Häilyvä minimaalinen ääni seuraa nousevaa liikettä ja yltyy juuri ennen kuin kuutio on saavuttanut korkeimman pisteensä. Ääni katkeaa äkisti ja alkaa vapaapudotus.

Pink Twins – Defenestrator (2008 | 08:44)
Taiteilijaduo Pink Twinsin Defenestrator on suureellisten tilojen jättiläismäisten salien ja majesteettisen arkkitehtuurin spektaakkeli. Ylivertaiset arkkitehtuuriset rakennelmat hajoavat, menettävät muotonsa ja muuntuvat valuvaksi laavavirraksi synnyttäen uusia vääristyneitä tiloja uuden järjestyksen rakennuskivinä.

Timo Vaittinen – Keskuspuisto (2011 | 02:40)
Vaittisen teoksessa pimeys laskeutuu Keskuspuistoon ja salaperäiset valoilmiöt aloittavat tanssinsa.

Shachindra Kumar DassMenossa jonnekin? (2012 | 04:33)
Kumar Dassin videossa kuljetaan edestakaisin, ja seurataan kaksisuuntaista liikettä siltaa pitkin Intian maaseudulla.


Helsinki Design Week: Design Market Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1, Helsinki) 5.—6.9.2015 klo 11–17. Vapaa pääsy. Lisätietoa: http://www.helsinkidesignweek.com/https://www.facebook.com/events/164093543922398/

HDW15_keyvisual1_credit_kokoromoi


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta.

 

 

Copyright © 2019 AV-Arkki