AV-arkki osallistuu Moving Image - taidemessuille Lontoossa 11.–14.10.2012

AV-arkki, Suomalaisen mediataiteen levityskeskus, osallistuu Moving Image – taidemessuille Lontoossa 11.–14.10.2012.

Moving Image on media- ja videotaiteen esittämiseen erikoistuneet taidemessut, jotka järjestetään yhtä aikaa Frieze-messujen kanssa Lontoossa. Moving Image siirtyy maaliskuussa New Yorkiin, jossa tapahtuma järjestetään yhteistyössä Armory Show:n kanssa.

Moving Image messuille osallistuu vuosittain liikkuvan kuvan taiteeseen erikoistuneita, merkittäviä kansainvälisiä galleristeja ja non-profit organisaatioita. Jokainen toimija esittelee yhden edustamansa taiteilijan tapahtumassa. AV-arkin valinta tähän ensimmäiseen kansainväliseen taidemessuosallistumiseemme on Anssi Kasitonnin uusin teos Planet of Sexes (2011). Kasitonnin teoksessa odottamaton rakkaus yllättää yksinäisen US Air Force -lentäjän naissoturien asuttamalla planeetalla, jossa elää kastraatiorobotteja ja liskomaisia olioita. Tapahtumat ja kamera heittelevät universumin tummuuden, aavikkoplaneetan ja sen pinnan alla olevien linnoitusten sekä näyttelijöiden lähikuvien välillä häikäisyvaaran uhalla.

Anssi Kasitonni (syntynyt 1978) on palkittu taiteilija, filmintekijä ja skeittari. Hän työskentelee musiikin, kuvanveiston ja videotaiteen parissa, kuvaten filminsä omalla maatilallaan Sahalahdella. Kasitonnin elokuvat keskittyvät ikuisuuskysymyksiin, kuten rakkauteen, kuolemaan, moraaliin, sukupolvien väliseen kuiluun, seksuaalisuuteen ja tietysti sukellusveneisiin. Kasitonni voitti Ars Fennica -palkinnon vuonna 2011.

Taidemessuille osallistuminen on pitkällisen verkostoitumisen ja promootiotyön tulosta. Hanke tuo AV-arkille ja jäsentaiteilijoille paljon positiivista näkyvyyttä kansainvälisessä ammattilaiskontekstissa. Messuille osallistumisen tavoitteena on mm. verkostoituminen sekä kansainvälisten galleriasuhteiden rakentaminen jäsentaiteilijoille. Pyrkimyksemme on, että vastaavanlaisissa tapahtumissa promotoidaan  uusia ja ajankohtaisia teoksia myös tulevina vuosia.

AV-arkin osallistumista messuille tukee Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Suomen Lontoon Instituutti.

Moving Image, 11-14.10.2012
To–la 11–19, su 11–18
Bargehouse, Oxo Tower Wharf
Bargehouse Street, South Bank, Lontoo SE1 9PH

www.moving-image.info
Anssi Kasitonnin teokset AV-arkin verkkopalvelussa: http://www.av-arkki.fi/taiteilijat/anssi-kasitonni/

Lisätiedot: AV-arkin toiminnanjohtaja Hanna Maria Anttila

Moving Image tekee yhteistyötä gallerist.com verkkopalvelun kanssa, jonka kautta pääsee tutustumaan messujen tarjontaan, lisää tietoa linkissä: http://movingimage.gallerist.com/gallery

Copyright © 2018 AV-Arkki