AV-arkki mukana LiikKUVAT-videotaidetta hoitolaitoksiin -projektissa Tampereella

04.06.2012

Kaupin sairaalassa Tampereella on LiikKUVAT -projektiin liittyen esillä uusi valikoima suomalaista videotaidetta usealta eri tekijältä 12.8.2012 asti. AV-arkin jäsentaitelijoiden Santtu Koivun, Mikko Kuoringin, Elina Salorannan, Anssi Kasitonnin ja Minna Suoniemen teokset osallituvat kuvataiteilija Henrietta Lehtosen kuratoimaan projektiin, jossa esillä ovat seuraavat teokset:

Santtu KoivuLentäjiäVapaauintiHuima ja Iris
Elina SalorantaKaksi huonetta ja keittiö
Anssi KasitonniMasa
Helinä HukkataivalFelis Catus 
Minna Suoniemi, Terhi Heino ja Maiju Salmenkivi: Munahaukat 

LiikKUVAT on Kaupin sairaalassa Tampereella toteutettava hanke, jonka tarkoituksena on tutkia video-, media- ja elokuvataiteen keinoin toteutettujen teosten esitysmahdollisuuksia hoitolaitoksissa.

Se tarjoaa mahdollisuuksia tuottaa uudenlaisia elämyksiä myös niille ihmiselle, joiden elämä on erilaisten fyysisten tai henkisten rajoitteiden kahlitsemaa. LiikKUVAT -projekti haluaa tuoda sisällöllisiä ja esitysteknisiä vaihtoehtoja televisiolle, joka hoitolaitoksissa on yleensä ainoa liikkuvan kuvan esitysmuoto.

LiikKUVAT -projekti alkoi 2010 yhteistyöprojektina, jossa tuottajana on Tampereen nykytaiteen museo ja kumppaneina Pirkanmaan taidetoimikunta, Tampereen kaupungin laitoshoito sekä Tampereen kaupungin museopalveluiden TAITE -yksikön Konkarit -hanke. Videoteoksia koekäyttöön lainaa suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-ARKKI.
————
Ohessa kuvia LiikKUVAT -projektin ensimmäisestä näyttelystä.
Antti Sompinmäen kuvat Axel Antasin Snow Angels ja Lauri Astalan Gamelan -teoksista.

 

Copyright © 2019 AV-Arkki