AV-arkin uusi media- ja taidekasvatukseen suunnattu verkkopalvelu jukistettiin Educa-messuilla

AV-arkin uusi media- ja taidekasvatukseen suunnattu verkkopalvelu jukistettiin Educa-messuilla

AV-arkki osallistui Mediakasvatusseuran koordinoimalle mediakasvatuksen torille Educa-messuilla viime viikonloppuna. Muita osallistujia Mediakasvatuksen torilla olivat ovat mm. Mediakasvatus- ja Kuvaohjelmakeskus MEKU, Elokuvalisenssi ja Kirjastot.fi.

Messuilla julkaistiin AV-arkin uusi media- ja taidekasvatukseen erikoistunut verkkopalvelu av-arkki.fi/edu. Palvelun opetuspaketit ovat vapaasti käytettävissä suomalaisissa kouluissa, osana lapsille ja nuorille suunnatua taide- ja mediakasvatusta. AV-arkki.fi/edu palvelu vastaa opettajien tarpeeseen saada helposti käytettävissä olevaa ja hyvin suunniteltua opetusmateriaalia lasten ja nuorten media- ja taidekasvatukseen. Päämääränämme on auttaa opettajia tuottamalla helppokäyttöisiä ja valmiita opetusmateriaaleja.

Mediataide ui usein valtavirran mediakuvastoa vastavirtaan ja näin toimii hyvin myös audiovisuaalisen kerronnan perusopetuksessa. AV-arkin arkisto mahdollistaa eturivin kotimaisten taiteilijoiden teosten hyödyntämisen osana alakoulujen opetusta. Haluamme olla mukana kasvattamassa sekä tulevaisuuden taiteilijoita että taiteen kokijoita.

AV-arkin tuottama ensimmäinen mediataidetta hyödyntävä Mitä kuuluu? –opetuspaketin kirjallinen materiaali on ladattavissa palvelustamme ilmaiseksi. Samoin opetusmateriaaliin liittyvät teokset on katsottavissa verkkopalvelussa rekisteröityneille käyttäjille. Mitä Kuuluu? -opetuspaketti tehtävineen ja teosesimerkkeineen keskittyy äänen merkitykseen osana audiovisuaalista kerrontaa.

Av-arkki.fi/edu palvelu on osa AV-arkin “Mediataide kasvattaa!” -hanketta, jota tukee mm. Opetus- ja Kulttuuriministeriö sekä Uudenmaan taidetoimikunta. Palvelu on opettajille ja oppilaitoksille ilmainen, koska taiteilijoiden esityskorvaukset sekä av-arkki.fi/edu palvelun tuotanto ja ylläpito kustannetaan avustuksilla. Hanke on projektiavustusten varassa – toiminnalle haetaan avustuksia myös tulevaisuudessa. Toiveenamme on että opettajat pystyisivät hyödyntämään oikeaa taidetta osana opetusta myös tulevina vuosina. Opetuspakettien sisältöä ja jakelua kehitetään vuoden 2013 aikana yhdessä Nykytaiteen museo Kiasman pedagogisen osaston sekä Helsingin kaupungin opetusviraston mediakaskuksen kanssa.

AV-arkki.fi/edu palveluun pääsee tästä linkistä. Lehdistökuvia teoksista sekä salasanan teosten katsomiseen (lehdistö, rahoittajat, yhteistyökumppanit) saa tarvittaessa AV-arkin toiminnanjohtaja Hanna Maria Anttilalta.

AV-arkki toivottaa kaikille oivaltavia hetkiä mediataiteen äärellä!

AV-arkki on suomalaisen mediataiteen levityskeskus. Tehtävämme on promotoida, levittää ja jakaa suomalaista mediataidetta kansainvälisesti ja sekä kotimaassa. AV-arkki on Mediakasvatusseuran jäsenjärjestö.

Educa-messut ovat Suomen johtava valtakunnallinen opetus- ja kasvatusalan tapahtuma, jotka järjestettiin Helsingin Messukeskuksessa 25.-26.1.2013. Messuilla oli viikonlopun aikana 15119  kävijää. Myös AV-arkin osastolla oli kuhinaa – tuottamamme opetusmateriaali jaettiin noin 2000 vierailijalle.

kuva2

Copyright © 2018 AV-Arkki