AV-arkin kokoamia elokuvia KINOS-elokuvafestivaalilla Lahdessa 19.3.2016

AV-arkin kokoamia elokuvia KINOS-elokuvafestivaalilla Lahdessa 19.3.2016

Kuva: Hanna Saarikoski, See Paris and Die (2012)


 

AV-arkki osallistuu monipuolisesti KINOS-elokuvafestivaalin ohjelmaan. Lahden Kino Iiriksessä sekä Kansantalolla 19.3. vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma on keskittynyt lyhytelokuvaan.

AV-arkki on koostanut ohjelmistoon kahdeksan lyhytelokuvan yhteisnäytöksen Every Breath You Take. Teoksissa etsitään sekä vuorovaikutuksen että itsetuntemuksen elintilaa modernissa kulutusyhteiskunnassa – huumoria ja koskettavuutta kaihtamatta. Tasatunnein esitettävässä koosteessa nähdään seuraavat elokuvat:
1. Shachindra Kumar Dass: Peku Lapista (2008)
2. Hanna Saarikoski: See Paris and Die (2012)
3. Emilia Ukkonen: Lost Dog (2014)
4. Pilvi Takala: Kuuluttaja (2007)
5. Aurora Reinhard: Käsilaukku (2011)
6. Sasha Huber: I Love JaNY (2010)
7. Minna Suoniemi: Blow Job (2008)
8. Kimmo Modig: Deep 4 U (2014)

Omana näytöksenään nähdään Teuri Haarlan ja Ulu Braunin Plantheon (2015). Teos on Haarlan, suomalaisen maataiteen pioneerin, omalaatuinen muotokuva, joka valottaa niin hänen kehittelemäänsä spontaania meditaatiomenetelmää kuin muitakin selviytymisstrategioita.

KINOS-festivaalin ohjelmistoon kuuluu myös Teemu Mäen draamadokumenttielokuva Hulluus ja yhteiskunta (2015). Muukalaiskammoa, naisvihaa sekä väkivallan ja nautinnon suhdetta ruotiva teos saattaa keskusteluyhteyteen kaksi murhaajaa ja yhden filosofin: Pierre Rivièren, Anders Breivikin ja Michel Foucault’n. Mäki alustaa teostaan tapahtumassa.

Kaikkiin tapahtumiin on pääsy viiden euron hintaisella KINOS-rintamerkillä.
Lisätietoa: kinosfest.wordpress.com
Twitter: twitter.com/kinosfest
Facebook: fb.com/kinosfest


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta.

Copyright © 2018 AV-Arkki