The Switch

The Switch Takala Pilvi Takala Pilvi ”Vielä ei ole yö eikä pimeää. Päivänvalon suora ja vaativa kirkkaus on vaimennut. Ympärilläni on valon ja tunnelman ja olentojen jatkuva virtaava muutos. Jonkinlainen elävä hiljaisuus. Täällä on sijaa olemiselle ja luonnolleni: voi olla… Read more »

Silmiesi tähden

Silmiesi tähden Your Eyes Made Me Do It Nousiainen Anna-Mari Nousiainen Anna-Mari “Aamun lehdessä näin sen, ennusmerkin. / Aamukahvissani näkyi koko linnunrata.” Silmiesi tähden leikittelee rituaaleiksi muuttuvilla aamurutiineilla, sydänsuruilla, pakkomielteillä, taikauskolla ja modernilla taikuudella. “I saw it in the morning… Read more »

Koira/vanki/vanhus

Koira/vanki/vanhus Pet/Prisoner/Pensioner Pesonen Jaakko Pesonen Jaakko Koira/vanki/vanhus on kahden kanavan videoteos, joka antaa vanhuuden pohdinnalle kasvot. Se tarjoaa mahdollisuuden kohdata vanhenemisen vaikeat kysymykset, jotka koskettavat meitä kaikkia. Vanheneminen on mutkikas vaihe elämässä. Miten käy yhteiskunnalle, joka eristää vanhukset laitoksiin? Teoksen… Read more »

Painava hame

Painava hame Heavy Skirt Hukkataival Helinä Hukkataival Helinä Perinne ja opitut tavat saattavat vaikuttaa niin vahvasti, että erilaisia tai uusia mahdollisuuksia ei uskalla edes ajatella. Videoperformanssissa arkiaskareitaan suljetussa ympäristössä tekevä nainen tunnistaa perinteen paineen ja päättää vapautua siitä vaikka ei… Read more »

Pop Corn

Pop Corn Pop Corn Mäki-Jussila Juha Mäki-Jussila Juha On toimitettava tiettyjä tehtäviä ennen kuin voi keskittyä liikkuvaan kuvaan. Usein nämä valmistelut ovat yksinkertaisia. On vain pistettävä jotain päälle ja pois päältä. “Pop Corn” näyttää lähikuvan katsomisesta ja sen psyykkisestä rakenteesta…. Read more »

Ruokailu

Ruokailu Lunch Voijola Greta-Mari Voijola Greta-Mari Poika ruokailee isoisänsä kanssa keittiön pöydän äärellä. Ruokailun jälkeen lapsi käy potalla, kuten tapana on. Arkirutiinit toistuvat rituaaleina sukupolvelta toiselle. A boy is eating lunch with his grandfather at the kitchen table. After the… Read more »

Nine to Five

Nine to Five Nine to Five Puha Tero Puha Tero Kotirouvan työpäivä koostuu monotonisista arkirutiineista. Hän unelmoi ihanasta illasta Miehen kanssa ja kaunistautuu kerran toisensa jälkeen. Kun kotirouva toistaa loppumattomia rutiineitaan epätoivoisen kiireisenä, ehtiikö hän lopulta toteuttaa unelmansa? A housewife’s… Read more »