Haemocyanin

Haemocyanin Haemocyanin Laitinen Tuomas A. Laitinen Tuomas A. Haemocyanin perustuu vuonna 2016 aloitettuun teosarjaan ja tutkimukseen, jossa tarkastellaan ekologista muutosta, tietoisuutta ja mytologioita mustekalojen kautta. Prosessissa on syntynyt 12 lasiveistosta, jotka ovat tarkoitettu mustekalojen käyttöön. Videoteoksessa Haemocyanin mustekala nähdään vuorovaikutuksessa… Read more »

Bodegón

Bodegón Bodegón Myllylä Salla Myllylä Salla Video perustuu aikasarjakuvaukseen Suomessa ja Andalusiassa. Sen virikkeenä ovat Juan Sánchez Cotánin ja Francisco de Zurbaranin 1600-luvun asetelmamaalaukset. Molemmissa maissa kuvatuissa videoissa taiteilija maalasi ensin lasin mustalla maalilla ja yritti raaputtaa sen takana olevia… Read more »

Hetkellinen

Hetkellinen Ephemeral Rossi Vappu Rossi Vappu Ikkunalasin vesihuuruun ilmaantuu maalattu kuvajainen sata vuotta vanhasta hääkuvasta. Juuri kun hahmot alkavat erottua, ne haihtuvat jo pois. Mediataideanimaatio käsittelee katoavaisuutta ja muiston vaalimista. A painted apparition of a hundred-year-old wedding photo emerges on… Read more »

Hetkellinen (nauhateos)

Hetkellinen (nauhateos) Ephemeral (screening version) Rossi Vappu Rossi Vappu Ikkunalasin vesihuuruun ilmaantuu maalattu kuvajainen sata vuotta vanhasta hääkuvasta. Juuri kun hahmot alkavat erottua, ne haihtuvat jo pois. Mediataideanimaatio käsittelee katoavaisuutta ja muiston vaalimista. A painted apparition of a hundred-year-old wedding… Read more »

Angelo

Angelo Angelo Kytösalmi-Buhl Mervi Kytösalmi-Buhl Mervi Tanssiaskeleiden tarkastelua epätavallisesta perspektiivistä. Aluksi kenkien maalaus ja elokuvakatkelma, jossa tuolileikki. Aina joku meistä putoaa tyhjään rakoon. Sen jälkeen pitkä tanssi lasilevyllä, jota on kuvattu jalkojen alta.  A scrutiny on choreography from an unusual… Read more »