On the Art of the Set Design

On the Art of the Set Design Ijäs Jan Ijäs Jan Elokuvien kuvauksissa voi usein kuulla kysymyksen: ”Kestääkö lavastus?”. Kameran paikan siirtäminen, objektiivin vaihto tai panorointi vaikuttavat kuvan suuntaan tai kokoon. Silloin vaarana on se, että studion seinien tai elokuvan… Read more »

The Magic Kitchen

The Magic Kitchen Saarikoski Simo Saarikoski Simo Dokumentaarinen videoteos, joka kuvaa päähenkilönsä Boriana Marinovan kautta elämää balkanilaisessa pikkukaupungissa Euroopan unionin laidalla. Video on ajankuva elämästä ja ihmisistä, jotka tuntuvat elävän toinen jalka menneisyydessä Bulgariassa yli 20 vuotta kommunismin romahtamisen jälkeen. … Read more »

Jokinen

Jokinen Jokinen Horelli Laura Horelli Laura Teos on suomalaisen kommunistin August Jokisen maastamuuttotarina. Hän tuli tunnetuksi Yhdysvaltain kommunistisen puolueen Harlemissa, New Yorkissa 1931 järjestämästä rasismin vastaisesta näytösoikeudenkäynnistä. USA:n viranomaiset vangitsivat Jokisen, hänet karkotettiin ja hän muutti Petroskoihin, Neuvostoliittoon 1933. The… Read more »

Giant

Giant Giant Tykkä Salla Tykkä Salla Giant on kuvattu Romanialaissa sisäoppilaitoksissa, joissa harjoitellaan telinevoimistelua. Kuvat tyhjistä saleista ja tyttöjen harjoituksista rikkovat arkistokuvat sekä lyhyet haastattelut. Laji näyttäytyy lähihistorian jäänteenä, reliikkinä diktatuurin ajasta. Giant was filmed at the famous, Romanian, Communist-era gymnastics… Read more »

Leningradista löytyi onni

Leningrad, my love Leningrad, my love Nygren Anneli Nygren Anneli Äiti ja tytär tulevat opiskelemaan Leningradiin ja löytävät asunnon venäläisen miesopiskelijan luota. A mother and daughter come to study in Leningrad. They find a lodging at a Russian male student’s… Read more »

Maailmaa pelastamassa

Maailmaa Pelastamassa Saving the World Blåfield Maija Blåfield Maija Maailmaa pelastamassa tarkastelee todellisuuden kokemista ohjaajan ystävän, Marcel Bloemendalin, näkökulmasta. Marcelilla on diagnosoitu skitsofrenia, jota hän itse kuvaa seuraavasti: ‘Jos minulla ei olisi sitä, olisin vain tylsä ja tavallinen. Nyt voin… Read more »

Niin kuin se olisi (totta)

Niin kuin se olisi (totta) As If It Was (True) Kokko Jaana Kokko Jaana Videonauhateos romanttisesta heroismista. Teos koostuu viidestä katkelmasta. Niistä ensimmäinen on makrotaloudellinen ja teoksen lähtökohta: metafora kansantaloustieteellisenä selitysmallina, joka valottaa niin 1970-luvun Itä- kuin Länsi-Suomea. Loput teoksen… Read more »

Red Dawn, remake siviilin näkökulmasta

Red Dawn, remake siviilin näkökulmasta Red Dawn, A Civilian Remake Séraphin Lena Séraphin Lena Teos kuvaa sotaa siviilin näkökulmasta. Lähtökohtana on 1980-luvun amerikkalainen elokuva Red Dawn, jossa kommunistit ovat vallanneet Yhdysvallat. Teoksessa on leikattu yhteen tulipalon läpitunkevaa ääntä, kuvaa punaisesta… Read more »

Leningrad, My Love – the trailer

Leningrad, My Love – the trailer Leningrad, My Love – the trailer Nygren Anneli Nygren Anneli Leningradista löytyi onni -elokuvan traileri. A trailer for the film “Leningrad, My Love”.2012-08-01 00:00:00