Eat Dirt

Moilanen Milja-Liina Moilanen Milja-Liina Köyhä ei voi olla keskiverto, siihen tarvitaan ostovoimaa. Köyhä ja lihava yksinhuoltaja yrittää saavuttaa suomalaisen unelman muuttumalla mahdollisimman tavalliseksi. Tasapaksu ja tavanomainen tarina vie katsojan matkalle harmaan arjen ihmeelliseen maailmaan. Löytyykö usvaverhon takaa lauantaimakkaran makuinen paratiisi? … Read more »

Tämä tila

Tämä tila This State Goldblatt Taija Goldblatt Taija Kuva väsymyksestä. Äärimmäisistä tunteista ja ajatuksista, öistä, päivistä ja tunneista jotka piirtävät huoneen täyteen harmaata. A projection of exhaustion. Of extreme thoughts and emotion, of nights, days and hours drawing the room… Read more »

Rainy Day in Rekdal – Grey Day in Rekdal

Sadepäivä Rekdalissa – Harmaa päivä Rekdalissa Rainy Day in Rekdal – Grey Day in Rekdal Arlander Annette Arlander Annette Kaksikanavainen installaatio koostuu kahdesta yrityksestä viettää aikaa vaivaiskoivun kanssa rannalla Rekdalissa Lofooteilla, 19 heinäkuuta 2017 hetken sateessa ja 20 heinäkuuta kerran… Read more »

Holding Clouds

Pilvien kannattelijat Holding Clouds Pathirane Sara Pathirane Sara Holding Clouds kuvaa koreografiaa Huangshanin Keltaisen Vuorella Kiinassa. Huang-vuori on kuuluisa klassisista kiinalaisista shan shui vuorivesi-mustemaalauksista. Näkymä vuorelta on usein peittynyt pilviin, vain vuoren huiput ovat joskus näkyvissä. Silti vuorella otetaan nykyään… Read more »

Drag me to Kempele

Drag me to Kempele Alapuranen Samuli Alapuranen Samuli Kempele on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva harmaa aukko. Se ei vedä puoleensa eikä hylji sen läpi valuvaa nelostien liikennevirtaa. Se on tavallinen. Se on tasainen. Siitä on vaikea keksiä enempää adjektiiveja. Drag me to… Read more »

Fallout

Fallout Wright Timo Wright Timo Ystäväni sanoi kerran: Nuorena luulee, että kun rakkaus loppuu, maailma loppuu. Mutta kun tulee vanhemmaksi, huomaatin, että valitettavasti maailma ei lopukaan. Tämä elokuva on rakkauden lopusta ja maailmanlopusta. A friend once said: When you are… Read more »

Conductor

Conductor Pink Twins Pink Twins Conductor vie hypnoottiselle matkalle madonreiän läpi. Kun tuijotat tyhjyyteen alati yltyvällä matkalla kristallimaisen kosmisen tunnelin läpi, kvanttiavaruuden harmaa psykedelia tuijottaa takaisin. Conductor on äänetön animaatio, jonka voi esittää projisointina tai monitorissa, asennettuna pysty- tai vaakasuoraan.… Read more »

Grey

Grey Parkkinen Minna Parkkinen Minna ‘Grey’ on toinen osa kokeellisten elokuvien sarjasta, joka käsittelee läheisen ihmisen kuolemasta johtuvaa vaikeaa henkistä tilaa. Elokuva kertoo pysähtyneisyydestä ja paineista rakentaa uusi elämä: kohdata harmaa arki ja saada yhteys ulkomaailmaan. ‘Grey’ is the second… Read more »

Sitting in Sand

Istun Hiekassa Sitting in Sand Arlander Annette Arlander Annette Istun harmaaseen huiviin kietoutuneena hiekassa ja kivillä, eri etäisyyksillä kamerasta, Maspalomasin alueella Kanarialla vuoden 2007 viimeisinä päivinä. Wrapped in a grey shawl, I sit at different distances from the camera: on… Read more »

Sitting on a Cliff 1-2

Istun kalliolla 1-2 Sitting on a Cliff 1-2 Arlander Annette Arlander Annette Taiteilija istuu harmaaseen huiviin kietoutuneena kalliolla meren rannalla Kanarialla vuoden 2007 viimeisinä päivinä. Wrapped in a grey shawl, the artist sits on a cliff by the sea on… Read more »