Hae jäseneksi

KUKA VOI HAKEA AV-ARKIN JÄSENEKSI?

AV-arkki on taiteilijajärjestö, jonka jäseninä on laaja-alaisesti mm. kuvataiteilijoita, videotaiteilijoita, mediataitelijoita ja kokeellisen elokuvan tekijöitä. AV-arkin jäseneksi voivat hakea mediataiteen alalla toimivat ammattilaiset (ei opiskelijat tai harrastelijat), jotka asuvat pysyvästi Suomessa, ovat Suomen kansalaisia tai joiden suhde Suomeen on niin voimakas, että heidän tuotantonsa katsotaan edustavan suomalaista mediataidetta.

KUINKA JÄSENEKSI HAETAAN?

Jäsenvalintatyöryhmä arvioi hakemuksia sitä mukaa kun niitä saapuu ja tekee esityksen jäsenvalinnoista aina seuraavaan hallituksen kokoukseen. Hallitus päättää uusien jäsenten hyväksymisestä. Jäseneksi haetaan täyttämällä ja lähettämällä sähköinen hakukaavake. Kaavakkeen täyttämiseen tarvitset:

– Näyteteoksia tuotannostasi, jotka tulee olla katsottavissa verkossa joko youtuben ja vimeon kaltaisessa videopalvelussa tai hakijan omilla verkkosivuilla.  Linkkien tulee sisältää ainoastaan hakemukseen selkeästi liittyvää materiaalia.
– Päivitetyn ansioluettelon, josta käy ilmi hakijan koulutus ja taiteellisen toiminnan laajuus erityisesti mediataiteen ja nykytaiteen alalta.
– Lyhyen saatekirjeen, jossa perustelet miksi haet AV-arkin jäsenyyttä.

Yhteistyönä toteutettuja teoksia voi toimittaa osana jäsenhakemusta ainoastaan jos jäseneksi haetaan yhtäaikaa, esimerkiksi työparina. Jos haet jäseneksi ilman työparia, älä toimita yhteistyönä tehtyjä teoksia osana hakemustasi. Yksittäisenä taiteilijana jäseneksi haettaessa tulee teosnäytteinä toimittaa ainoastaan teoksia, joissa hakija on tuotannosta päävastuussa/ohjaajana. Usean videokanavan/projisoinnin installaatioteoksista kannattaa esikatseluun toimittaa yhdeltä monitorilta katsottava demoversio, jossa teoksen kaikki videokanavat skaalattu ja yhdistetty yhdeksi videokanavaksi.

Tästä linkistä pääset täyttämään AV-arkin sähköistä jäsenhakulomaketta.

Jäseneksi hyväksymisen jälkeen taiteilija tekee kirjallisen levityssopimuksen teoksistaan AV-arkin kanssa. Uudet jäsenet saavat lisätietoja asiaa koskien AV-arkin henkilökunnalta.