Vieras

Mox Mäkelä

”Vieras” astuu ihmisen maailman taloon, jossa on massojen kannattelema palkintojen sali ja pöytäkattaus." Kuunnelmaelokuva “Vieras” on satiristinen, edetessään traaginen tapahtumakuvaus vierailusta, vastaanottamisen motiiveista ja niihin liittyvistä jälkiseurauksista.  Se on muodoltaan poikkeuksellinen yhdistelmä perinteistä kuunnelmaa ja elävän kuvan maailmaa aikakaudelta, jolloin hulluihin unelmiin perustuvat rakennelmat alkavat murentua.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
01:51:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Vieras
Suomenkielinen nimi

Vieras

Englanninkielinen nimi

Strange

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mikko Keinonen (Kuvaaja), Terhi Salomaa (Kuvaaja), Mox Mäkelä (Kuvaaja), Mox Mäkelä (Käsikirjoittaja), Mox Mäkelä (Leikkaaja), Mox Mäkelä (Ohjaaja), Johan Sebastian Bach (Säveltäjä), Jean-Baptiste Lully (Säveltäjä), Mox Mäkelä (Tekijä), Mox Mäkelä (Tuottaja), Mox Mäkelä (Äänisuunnittelu), Antti Peltola (Näyttelijä), Tom Pöysti (Näyttelijä), Eero Ojala (Näyttelijä), Juha Ekola (Näyttelijä), Sue Lemström (Näyttelijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Pressikuvat
Mox Mäkelä (s. 1958) on vuonna 1978 uransa aloittanut taiteilija. Mäkelän tuotantoa on ollut esillä eri kohteissa ja konteksteissa, viimeaikaisista esimerkkeinä sovellutukset Suomen merimuseossa ja kansainväliset elokuva- ja taidefestivaalit. Hän käsittelee ekokriittisissä elokuvissaan ja installaatioissaan muun muassa luonnon ja ihmisen luonnon törmäyskurssia, pääpainona merimiljöö. Tuotannon ytimessä on myös “idiot ibidem”, pitkäkestoinen ja laaja teemakokonaisuus, jonka keskeinen lähtökohta on ollut kirjallisuushistorialliseen tapahtumaketjuun liittyvä tutkimus, mutta sen toteutusmetodit ovat vapaat ja moninaiset.