Urho Ilmari Kukkamaa

Saksman Maija

Tarinaan pohjaava laulu Urho Ilmari Kukkamaasta. Hän oli menneen ajan helsinkiläinen herrasmies ja jalokivivaras, joka ei jäänyt kiinni pikkurikoksistaan kadotessaan, muuntuessaan toiseksi ja piiloutuessaan porttikonkien varjoihin sytyttämään tupakkansa kuin film noir -tähti. Videolla esiintyy joukko salaperäisiä nykyajan tupakansytyttäjiä. Teos herättää mielikuvia aaveesta, piiloutujasta, joka monistuu omissa opituissa tai alitajuisissa eleissämme.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:04:00
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Urho Ilmari Kukkamaa
Suomenkielinen nimi
Urho Ilmari Kukkamaa
Englanninkielinen nimi
Urho Ilmari Kukkamaa
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Seppo Renvall (Käsikirjoittaja), Maija Saksman (Käsikirjoittaja), Seppo Renvall (Ohjaaja), Maija Saksman (Ohjaaja), Maija Saksman (Säveltäjä), Maija Saksman (Tekijä), Maija Saksman (Ääni)
Pressikuvat
Maija Saksman on kotimaisen mediataiteen pioneereja. Hän on opiskellut kuvataidetta, musiikkia, mediaa ja journalismia. Saksmanin tekee monialaisia video- ja ääniteoksia, musiikkia sekä performansseja. Teoksia voi kutsua eräänlaiseksi videoherbaarioksi, joka koostuu taiteilijan ympäristöstään löytämistä ja näkemistä asioista, joille hän antaa uudenlaisia merkityksiä. Saksmanin taide- ja ympäristöteoksia on nähty näyttelyissä, tapahtumissa ja festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla.