South by East and East by North (Installaatio)

Pekka Niskanen

Matkustin Etelämantereelle norjalaisella Fram-aluksella, jolla oli filippiiniläinen alipäällystö. Teoksessani tiedemies, Markku T Kurkinen, ja laivan matruusi Protacio Mabunga ystävystyvät matkalla Antarktiksen niemimaahan. Kurkinen ja Mabunga puhuvat kuolemasta. Niin tekee myös teoksen musiikin säveltänyt burmalainen Tay Wai Aye Chan.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:23:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
South by East and East by North (Installaatio)
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pekka Niskanen (Kuvaaja), Pekka Niskanen (Käsikirjoittaja), Pekka Niskanen (Leikkaaja), Pekka Niskanen (Ohjaaja), Tay Wai Aye Chan (Säveltäjä), Pekka Niskanen (Tekijä), Pekka Niskanen (Tuottaja), Petomaani Ltd (Tuottaja), Juuso Oksala (Ääni)
Pressikuvat

Pekka Niskanen

Syntynyt: 1961

Pekka Niskanen on mediataiteilija, video- ja elokuvaohjaaja, joka on opiskellut kuvallista viestintää Aalto-yliopistossa ja mediataidetta Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Hänen väitöskirjansa valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen videoteoksiaan on esitetty maailmanlaajuisesti, mukaan lukien New Yorkin White Box -galleriassa vuonna 2004 ja Galleria Hippolytessä 2014. Niskasen teoksia löytyy mm. Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmista. Hän on myös visualisoinut kokeellista teatteria Suomessa ja toteuttanut lavastuksen ja puvustuksen Verdin Rigolettoon Göteborgin Oopperassa vuonna 2005.