Q

Viita Milja

Taiteilijan esikoinen muuttui silmänräpäyksessä pikkupojasta nuoreksi mieheksi. Q on käsitteellinen elokuva maailmaa hallitsevista muutoksen voimista. Q vie meidät maailmojen loppuun, meren syvyyksiin ja luhistuvan Atlantiksen raunioille. Q:n tuho on tie kasvuun – se on ainoa lupaus jatkuvuudesta ja uusien kansojen synnystä. Elokuva on kuvattu 16mm filmille, minkä jälkeen sen pinta on käsin maalattu. Mutta mikä tai kuka on Q?

Tuotantovuosi
2016
Kesto
00:06:07
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Q
Suomenkielinen nimi

Q

Englanninkielinen nimi

Q

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Milja Viita (Kuvaaja), Milja Viita (Käsikirjoittaja), Milja Viita (Leikkaaja), Elbtonal Percussion (Musiikki), Milja Viita (Ohjaaja), Milja Viita (Tekijä), AVEK (Rahoittaja), Milja Viita (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Milja Viita (1974) on Porvoossa asuva kuva- ja mediataiteilija. Hänen teoksensa ovat kokeellisista ja dokumentaarisista elementeistä koostuvia aikakudelmia. Viidan teoksia on esitetty mm. Nykytaiteen museo Kiasmassa, Helsingin Taidehallissa, Mäntän kuvataideviikoilla, televisiossa sekä monilla festivaaleilla. Viita valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2005.