Polar Stratospheric Clouds

Jarkko Räsänen

Teos on saanut innoituksensa Suomessa raportoiduista helmiäispilvihavainnoista. Ne ovat äärimmäisen värikkäitä pilviä, mutta niiden kauneus perustuu kemialliseen koostumukseen, joka on haitallista Maan otsonikerrokselle. Taiteilija on tehnyt Max/MSP-ympäristössä ohjelman, jonka avulla voi animoida still-kuvia skaalaamalla niiden väriarvoa tiettyjen matemaattisten operaatioiden mukaan. Taiteilija on ladannut avoimen lisenssin sivulta kuvia tavanomaisista pilvistä, animoinut ne mustalle taustalle neonväreissä ja lisännyt kokonaisuuteen ambient-kappaleen. Taiteilija on kiinnostunut kauniiden ja hypnoottisten värien yhdistämisestä synkkään ja psykedeeliseen tunnelmaan heijastaakseni ihmisen psyykeä ylipäätään.

Tuotantovuosi
2020
Kesto
00:02:35
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Polar Stratospheric Clouds
Suomenkielinen nimi

Polar Stratospheric Clouds

Englanninkielinen nimi

Polar Stratospheric Clouds

Tuotantomaat
Germany
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jarkko Räsänen (Kuvaaja), Jarkko Räsänen (Leikkaaja), Jarkko Räsänen (Ohjaaja), Jarkko Räsänen (Tekijä), Jarkko Räsänen (Tuottaja), Jarkko Räsänen (Käsikirjoitus), Jarkko Räsänen (Säveltäjä), Jarkko Räsänen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Jarkko Räsänen on multimediataiteilija, joka keskittyy valokuvaukseen, liikkuvaan kuvaan ja äänitaiteeseen. Hän on tehnyt videoteoksia vuodesta 2005, aluksi performatiivisten tapahtumien dokumentaatioina. Sittemmin hän on siirtynyt tietokonepohjaiseen ja algoritmiseen visuaalisuuteen, hän esiintyy muun muassa live-vj:nä itse tekemillään ohjelmistoilla. Räsänen on liikkuvan kuvan osuuskunta FixC:n jäsen. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa näyttelyissä lähinnä Suomessa ja Saksassa, kuten esimerkiksi International Teletext Art Festival goes Ars Electronicassa, Anthology Archivesissa New Yorkissa, Papay Gyro Festivaalilla Hong Kongissa ja Orkneyssä, sekä Fundacio Joan Mirossa, Mallorcalla.