Platoon

Outi Laine

Joukko näkövammaisia sotilaita vaeltaa metsän poikki ryhmänä, kunnes he väistämättä erkanevat omiin suuntiinsa, haparoiden tietä pimeydessä.

Tuotantovuosi
2012
Kesto
00:07:40
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Platoon
Suomenkielinen nimi
Platoon
Englanninkielinen nimi
Platoon
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Outi Laine (Kuvaaja), Outi Laine (Käsikirjoittaja), Outi Laine (Leikkaaja), Outi Laine (Ohjaaja), Outi Laine (Tekijä), Sami Pentti (Näyttelijä), Miika Ikonen (Näyttelijä), Ville Ruuth (Näyttelijä), Petri Kyllönen (Näyttelijä), Joonas Nieminen (Näyttelijä), Lauri Nygren (Näyttelijä), Joona Pekka Mielonen (Näyttelijä), Neil Owens (Näyttelijä), Jari Heino (Näyttelijä), Tomi Pentti (Näyttelijä), Heidi Tikka / AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Outi Laine (Ääni)
Pressikuvat

Outi Laine

Syntynyt: 1970

www.outilaine.fi

Kuvataiteilija Outi Laine (s. 1970) työskentelee pääasiassa videotaiteen ja installaation parissa. Viime vuosien aikana hän on käsitellyt teoksissaan yhteiskunnallisia teemoja – yksilön näkökulmasta. Hänen kielensä on kerronnallisesti minimaalista. Teos rakentuu yhteen tilaan ilman dialogia. Laine lataa teostensa maisemaan ja sen tapahtumiin symbolisia arvoja joiden kautta tarina kerrotaan. Laineen teoksia on viimeksi ollut esillä näyttelyissä MUU galleriassa Helsingissä ja Sœrlandets Kunstmuseumissa Norjassa, sekä festivaaleilla ja screeningeissä; FestArte Video Art Festival Milanossa ja Roomassa, Kakelhallen Maarianhaminassa ja Waterpieces Festival Riikassa. Laineen teoksia on Oulun sekä Helsingin taidemuseoiden ja Nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmissa. Laine asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Kuvataideakatemiasta 2002 ja Taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta 2005.