Onks tää mä?

Nevanlinna Vera

Animaatio, jonka aiheena on taiteilijan ruumiissa raskauden aikana tapahtuvat muutokset. Taiteilija esiintyy teoksessa itse: alastomana, raskaana, kuvattuna sivuprofiilissa. Naisvartalo muuttuu, vatsa pomppii ylös alas, kasvaa ja kutistuu hurjassa tempossa. Huoneessa olevat tavarat ja huonekalut liikkuvat ja vaihtavat paikkaa. Tekstitys koostuu taiteilijan kuulemista, raskaudenaikaisista kommenteista. Lopussa iso kysymysmerkki liukuu taiteilijan ylle. Teoksen ääniraitana on sikiön sydänääniä.

Tuotantovuosi
2005
Kesto
00:01:32
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Onks tää mä?
Suomenkielinen nimi
Onks tää mä?
Englanninkielinen nimi
Is This Me?
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Vera Nevanlinna (Ohjaaja), Vera Nevanlinna (Tekijä), Rebecka Luomakangas (Esiintyjä), Vera Nevanlinna (Esiintyjä), Pentti Luomakangas (Ääni)
Pressikuvat
Vera Nevanlinna on valmistunut valokuvaajaksi 1993 ja Tanssitaiteen maisteriksi 1998. Hän on toiminut freelancetanssijana lukuisten koti- ja ulkomaisten koreografien teoksissa, tehnyt omia koreografioita sekä suorittanut nykytanssin lisäopintoja New Yorkissa. Lisäksi hän on tehnyt monitaiteellista yhteistyötä mm. kuvanveistäjä Maria Dunckerin, valokuvaaja Elina Brotheruksen sekä elokuvaohjaaja Kimmo Leedin kanssa. Hän on myös soittanut rumpuja yhtyeessä Branded Women vuosina 1999–2001. Hänen videoitaan on ollut näytillä mm. Hyvinkään taidemuseossa, Sara Hildenin taidemuseossa, Bostonin videofestivaalilla sekä Makedonian ANIMAX Skopje Animation Festivaalilla.