Minä ja La Tourette

Pekka Niskanen

Minä ja La Tourette -elokuvassa limittyy toisiinsa kertomus kuolemasta ja kokemukset poliittisesta painostuksesta. Turvallisuuspalvelujen lähes näkymätön läsnäolo yksityiselämässä, verkossa ja kadulla on suurimmalle osalle yhtä epätodellista kuin kuolleeseen liittyvät äänet, hahmot ja itsestään putoavat esineet. 

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:34:21
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Minä ja La Tourette
Suomenkielinen nimi

Minä ja La Tourette

Englanninkielinen nimi

Me and La Tourette

Tuotantomaat
Finland, France
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Pekka Niskanen (Kuvaaja), Pekka Niskanen (Käsikirjoittaja), Pekka Niskanen (Leikkaaja), Pekka Niskanen (Ohjaaja), Robert Aeberhard (Säveltäjä), Pekka Niskanen (Tekijä), Pekka Niskanen (Tuottaja), Salla Lintonen (Näyttelijä), Samuel Camus (Näyttelijä), Helsingin kulttuurikeskus (Rahoittaja), VISEK (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), Oskar Öflundin säätiö (Rahoittaja), Juuso Oksala (Äänisuunnittelu)

Pekka Niskanen

Syntynyt: 1961

Pekka Niskanen on mediataiteilija, video- ja elokuvaohjaaja, joka on opiskellut kuvallista viestintää Aalto-yliopistossa ja mediataidetta Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Hänen väitöskirjansa valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen videoteoksiaan on esitetty maailmanlaajuisesti, mukaan lukien New Yorkin White Box -galleriassa vuonna 2004 ja Galleria Hippolytessä 2014. Niskasen teoksia löytyy mm. Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmista. Hän on myös visualisoinut kokeellista teatteria Suomessa ja toteuttanut lavastuksen ja puvustuksen Verdin Rigolettoon Göteborgin Oopperassa vuonna 2005.