Marche Funèbre

Jarkko Räsänen

Yöperhosia lensi studiooni videoprojektorin valon perässä Wiepersdorfin maaseudulla. Hämähäkit söivät ne. Kun siivosin lattian ja heitin ruumiit pihalle, huomasin yhden alkavan liikkua itsestään vasten tuulta. Kun katsoin alas, huomasin muurahaisen kantavan yöperhosen ruumista takaisin nurmikolle metsän laitaan, mistä se oli tullutkin. Ääniraita koostuu paikallisesta äänimaisemasta, kuten lintujen laulusta ja muurahaiskolonnan askelista kuivilla lehdillä säestettynä pianoluupeilla.

Tuotantovuosi
2013
Kesto
00:06:31
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Marche Funèbre
Tuotantomaat
Germany
Dialogi
Ei
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jarkko Räsänen (Kuvaaja), Jarkko Räsänen (Käsikirjoittaja), Jarkko Räsänen (Leikkaaja), Jarkko Räsänen (Ohjaaja), Jarkko Räsänen (Säveltäjä), Jarkko Räsänen (Tekijä), Jarkko Räsänen (Tuottaja), Jarkko Räsänen (Äänisuunnittelu), SKR (Rahoittaja)
Pressikuvat
Jarkko Räsänen on multimediataiteilija, joka keskittyy valokuvaukseen, liikkuvaan kuvaan ja äänitaiteeseen. Hän on tehnyt videoteoksia vuodesta 2005, aluksi performatiivisten tapahtumien dokumentaatioina. Sittemmin hän on siirtynyt tietokonepohjaiseen ja algoritmiseen visuaalisuuteen, hän esiintyy muun muassa live-vj:nä itse tekemillään ohjelmistoilla. Räsänen on liikkuvan kuvan osuuskunta FixC:n jäsen. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa näyttelyissä lähinnä Suomessa ja Saksassa, kuten esimerkiksi International Teletext Art Festival goes Ars Electronicassa, Anthology Archivesissa New Yorkissa, Papay Gyro Festivaalilla Hong Kongissa ja Orkneyssä, sekä Fundacio Joan Mirossa, Mallorcalla.