KUN TAIVAS PUTOAA... remake

Maija Blåfield

Kun taivas putoaa… remake on uudelleentulkinta Risto Jarvan samannimisestä elokuvasta vuodelta 1972. Jarvan satiirinen melodraama kritisoi aikansa skandaalilehdistön toimintatapoja ja luotasi vallankäyttöä mediassa ja sukupuolten välillä. Teoksen keskeisiä teemoja on valta-asetelmien lisäksi todellisuuden monitulkintaisuus. Se näkyy myös teoksen rakenteessa, jossa fiktion ja elokuvantekoprosessin dokumentoinnin rajat limittyvät ja hämärtyvät. Teos luotaa eettisyyden problematiikkaa pohjamutia myöten, niin henkilökohtaisella, ammatillisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:26:40
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
KUN TAIVAS PUTOAA... remake
Suomenkielinen nimi
KUN TAIVAS PUTOAA... remake
Englanninkielinen nimi
WHEN THE HEAVENS FALL... remake
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
16:9
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Maija Blåfield (Kuvaaja), Anu Suhonen (Kuvaaja), Anu Suhonen (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Käsikirjoittaja), Maija Blåfield (Ohjaaja), Anu Suhonen (Ohjaaja), Maija Blåfield (Tekijä), Cilla Werning (Tuottaja), Marko Alastaro (Esiintyjä), Neea Laitinen (Esiintyjä), Timo-Pekka Luoma (Esiintyjä), Anders Meinander (Värimäärittely), Pelle Venetjoki (Äänimiksaaja), Petteri Mård (Äänitys), Katja Kostiainen (Äänitys)
Pressikuvat
Maija Blåfield on helsinkiläinen taiteilija ja kokeellisen dokumenttielokuvan tekijä. Hänen teoksensa yhdistävät usein dokumentaarisuutta ja fiktiota. Elokuvat käsittelevät todellisuuden tulkinnan monia tapoja sekä jokapäiväisen todellisuuden fantastista puolta. Hänelle on myönnetty mediataiteen valtionpalkinto 2014 ja hän oli vuonna 2017 ehdolla Suomen suurimman kuvataidepalkinnon Ars Fennican saajaksi. Blåfieldin teoksia on esitetty koti- ja ulkomaisilla festivaaleilla, televisiossa sekä taidemuseoissa ja gallerioissa.