Koira/vanki/vanhus

Jaakko Pesonen

Koira/vanki/vanhus on kahden kanavan videoteos, joka antaa vanhuuden pohdinnalle kasvot. Se tarjoaa mahdollisuuden kohdata vanhenemisen vaikeat kysymykset, jotka koskettavat meitä kaikkia. Vanheneminen on mutkikas vaihe elämässä. Miten käy yhteiskunnalle, joka eristää vanhukset laitoksiin? Teoksen käsikirjoitus on koottu internetissä eri keskustelufoorumeiden vanhus-, vanki- ja eläinoikeus -aiheisista keskusteluista. Teokseen on poimittu useimmin toistuvat ja toisiaan muistuttavat aiheet. Simone de Beauvoirin “The Coming of Age” (1970) ja Sara Heinämaan “Transformations of Old Age” (2014) -kirjoituksia on käytetty pohjana vanhenemisen hahmottamiseen teoksessa.

Tuotantovuosi
2015
Kesto
00:10:24
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Koira/vanki/vanhus
Suomenkielinen nimi

Koira/vanki/vanhus

Englanninkielinen nimi

Pet/Prisoner/Pensioner

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Jaakko Pesonen (Kuvaaja), Jaakko Pesonen (Käsikirjoittaja), Jaakko Pesonen (Leikkaaja), Jaakko Pesonen (Ohjaaja), Jaakko Pesonen (Tekijä), Anu Krossi (Näyttelijä), Kristiina Elstelä (Näyttelijä), Riitta Elstelä (Näyttelijä), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja), TAIKE (Rahoittaja), Kone Foundation (Rahoittaja), Jaakko Pesonen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat

Jaakko Pesonen

Syntynyt: 1966

Jaakko Pesonen (syntynyt 1966, asuu ja työskentelee Helsingissä) on mediataiteilija jolla on arkkitehdin koulutus. Häntä kiinnostaa liikkuvan kuvan yhdistäminen tilaan, sekä tarinan non-lineaariset rakenteet. Hänen teokset käsittelevät yhteiskunnallisia aiheita ja ihmisenä olemisen kysymyksiä.