Hotelli äidinkieli

Pekka Niskanen

Teos rakentaa videon henkilöistä, tapahtumapaikoista sekä tarinasta seksuaalisuutta ja valtaa käsittelevän kokonaisuuden. Henkilöiden puhe sairaudesta ja pakkomielteistä täyttää tilan mutta säilyttää intimiteetin. Vaikka näyttelijöitä on kolme, syntyy vaikutelma, että heitä olisi vain yksi.

Tuotantovuosi
2002
Kesto
00:20:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Hotelli äidinkieli
Suomenkielinen nimi
Hotelli äidinkieli
Englanninkielinen nimi
Ryokan Mother Tongue
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Ei
Työryhmä
Pekka Niskanen (Käsikirjoittaja), Pekka Niskanen (Leikkaaja), Pekka Niskanen (Ohjaaja), Pekka Niskanen (Tekijä), Pekka Niskanen (Tuottaja), Jyri Hakala (Kuvaaja), TImo Muurinen (Ääni), Johanna Storm (Ääni)
Pressikuvat

Pekka Niskanen

Syntynyt: 1961

Pekka Niskanen on mediataiteilija, video- ja elokuvaohjaaja, joka on opiskellut kuvallista viestintää Aalto-yliopistossa ja mediataidetta Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Hänen väitöskirjansa valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen videoteoksiaan on esitetty maailmanlaajuisesti, mukaan lukien New Yorkin White Box -galleriassa vuonna 2004 ja Galleria Hippolytessä 2014. Niskasen teoksia löytyy mm. Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmista. Hän on myös visualisoinut kokeellista teatteria Suomessa ja toteuttanut lavastuksen ja puvustuksen Verdin Rigolettoon Göteborgin Oopperassa vuonna 2005.