Host Sapiens

Mox Mäkelä

Eläinlajien joukkosukupuutto on täällä. Meidän ruokalautasemme on pian isompi kuin meidän planeettamme. Valinta on meidän.

Tuotantovuosi
2018
Kesto
00:15:21
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Host Sapiens
Englanninkielinen nimi

Host Sapiens

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mox Mäkelä (Kuvaaja), Mox Mäkelä (Käsikirjoittaja), Mox Mäkelä (Leikkaaja), Mox Mäkelä (Ohjaaja), Jean-Baptiste Lully (Säveltäjä), Jean-Philippe Rameau (Säveltäjä), Antonio Vivaldi (Säveltäjä), Mox Mäkelä (Säveltäjä), Mox Mäkelä (Tekijä), Mox Mäkelä (Äänisuunnittelu), Juha Mäntynen (Näyttelijä), Petri Kiviniemi (Näyttelijä)
Pressikuvat
Mox Mäkelä (s. 1958) on vuonna 1978 uransa aloittanut taiteilija. Mäkelän tuotantoa on ollut esillä eri kohteissa ja konteksteissa, viimeaikaisista esimerkkeinä sovellutukset Suomen merimuseossa ja kansainväliset elokuva- ja taidefestivaalit. Hän käsittelee ekokriittisissä elokuvissaan ja installaatioissaan muun muassa luonnon ja ihmisen luonnon törmäyskurssia, pääpainona merimiljöö. Tuotannon ytimessä on myös “idiot ibidem”, pitkäkestoinen ja laaja teemakokonaisuus, jonka keskeinen lähtökohta on ollut kirjallisuushistorialliseen tapahtumaketjuun liittyvä tutkimus, mutta sen toteutusmetodit ovat vapaat ja moninaiset.