Folding

Räsänen Jarkko

Kuluneelle nauhalle kuvattu video näyttää vanhan naisen laskostelevan lakanaa matemaattisella tarkkuudella. Se viittaa perinteiseen, lähes ritualistiseen tapaan, jolla kaksi ihmistä laskostelee lakanan. Vuosia jatkuneen yksinelon aikana ilman aviomiestä hän on kehitellyt laskostelemisesta yhdelle henkilölle sopivan sovelluksen.

Tuotantovuosi
2007
Kesto
00:06:29
Tyyppi
Asiasana
Alkuperäinen nimi
Folding
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Ei
Ääni
Ei
Työryhmä
Jarkko Räsänen (Kuvaaja), Jarkko Räsänen (Käsikirjoittaja), Jarkko Räsänen (Leikkaaja), Jarkko Räsänen (Ohjaaja), Jarkko Räsänen (Tekijä), Jarkko Räsänen (Tuottaja), Jarkko Räsänen (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Jarkko Räsänen on multimediataiteilija, joka keskittyy valokuvaukseen, liikkuvaan kuvaan ja äänitaiteeseen. Hän on tehnyt videoteoksia vuodesta 2005, aluksi performatiivisten tapahtumien dokumentaatioina. Sittemmin hän on siirtynyt tietokonepohjaiseen ja algoritmiseen visuaalisuuteen, hän esiintyy muun muassa live-vj:nä itse tekemillään ohjelmistoilla. Räsänen on liikkuvan kuvan osuuskunta FixC:n jäsen. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisissa näyttelyissä lähinnä Suomessa ja Saksassa, kuten esimerkiksi International Teletext Art Festival goes Ars Electronicassa, Anthology Archivesissa New Yorkissa, Papay Gyro Festivaalilla Hong Kongissa ja Orkneyssä, sekä Fundacio Joan Mirossa, Mallorcalla.