Building a Tower to Frame Plastic Waste

Sari Nordman

Teos dokumentoi poikkitaiteellisen Tower-installaation syntyä. Tower käsittelee ilmastonmuutosta ja Raamatun kertomusta Baabelin tornista - kertomusta ahneudesta ja kulttuurierojen arvosta. Kuvanveistoa, videotaidetta, arkistointia ja yhteisön osallistumista yhdistelevän teoksen etualalle nousevat haastattelut, joissa eri taustoista tulevat ihmiset jakavat henkilökohtaisia kokemuksiaan ilmastonmuutoksesta. Kertomusten englanninkieliset transkriptiot ovat saatavilla teoksen lisäosana.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
00:11:17
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Building a Tower to Frame Plastic Waste
Englanninkielinen nimi

Building a Tower to Frame Plastic Waste

Tuotantomaat
United States, Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Sari Nordman (Kuvaaja), Sari Nordman (Leikkaaja), Sari Nordman (Ohjaaja), Sari Nordman (Tekijä), Sari Nordman (Tuottaja), Sari Nordman (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Sari Norman on New Yorkissa työskentelevä taiteilija, joka työskentelee tanssin, videon, installaatioiden ja runouden saralla. Hän matkaa mielellään syrjäisiin maailmankolkkiin pohtiakseen luontoa, historiaa ja naiskokemusta, jotka ovat toistuvia teemoja hänen teoksissaan. Luonnon tutkiminen erityisissä kohteissa yhdistyy hänen henkilökohtaiseen aistimiseensa ja asettaa näin feminiinisen mystiikan rinnakkain ympäristöahdistuksen kanssa. Nordmanin teoksia on esitetty muun muassa The Immigrant Artists Biennaalissa, Jamaica Fluxissa ja Performance Mix Festivalilla New Yorkissa 2020-2021.