Andjust

Mox Mäkelä

Sakraali satiiri "stand art" vastaanoton tavoista keskellä tavarakasaa ennen suurta pöllähdystä. Elokuvan katsoja pääsee mukaan vierailemaan Andjustin taloon, johon heijastuvat maailmankirjallisuuden aikalaiset ja syvät sukulaissielut, Gogolin Plushkin (Kuolleet sielut), sekä Dickensin Scrooge (Saiturin joulu). Elokuva Andjust on harvinainen, rehevä ja röyhkeä hedelmä puhtoisen aikakautemme kaaoksessa.  Siinä on makeutta, jopa imelyyttä, mutta myös järjelle elintärkeitä happoja.  

Tuotantovuosi
2020
Kesto
01:50:00
Tyyppi
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Andjust
Englanninkielinen nimi

Andjust

Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mox Mäkelä (Kuvaaja), Mox Mäkelä (Käsikirjoittaja), Mox Mäkelä (Leikkaaja), Mox Mäkelä (Ohjaaja), Mox Mäkelä (Tekijä), Mox Mäkelä (Tuottaja), Mox Mäkelä (Äänisuunnittelu), Osmie Järvinen (Näyttelijä), Juha Mäntynen (Näyttelijä), Terttu Erdmann (Näyttelijä), Anders Anttila (Näyttelijä), Ari Arvilommi (Näyttelijä), Rami Rusinen (Näyttelijä), Petri Kiviniemi (Näyttelijä), Martti Suosalo (Näyttelijä), Leo Martilainen (Näyttelijä), Katja Kiuru (Näyttelijä), Raija Anttila (Näyttelijä), Frank Boyle (Näyttelijä), Aulis Junes (Näyttelijä), Mox Mäkelä (Rahoittaja), AVEK - The Promotion Centre for Audiovisual Culture (Rahoittaja)
Pressikuvat
Mox Mäkelä (s. 1958) on vuonna 1978 uransa aloittanut taiteilija. Mäkelän tuotantoa on ollut esillä eri kohteissa ja konteksteissa, viimeaikaisista esimerkkeinä sovellutukset Suomen merimuseossa ja kansainväliset elokuva- ja taidefestivaalit. Hän käsittelee ekokriittisissä elokuvissaan ja installaatioissaan muun muassa luonnon ja ihmisen luonnon törmäyskurssia, pääpainona merimiljöö. Tuotannon ytimessä on myös “idiot ibidem”, pitkäkestoinen ja laaja teemakokonaisuus, jonka keskeinen lähtökohta on ollut kirjallisuushistorialliseen tapahtumaketjuun liittyvä tutkimus, mutta sen toteutusmetodit ovat vapaat ja moninaiset.