Andjust Audio

Mox Mäkelä

Sakraali satiiri "stand art" -vastaanoton tavoista keskellä tavarakasaa ennen suurta pöllähdystä. Kuuntelija pääsee mukaan vierailemaan Andjustin taloon, johon heijastuvat maailmankirjallisuuden aikalaiset ja syvät sukulaissielut, Gogolin Plushkin (Kuolleet sielut), sekä Dickensin Scrooge (Saiturin joulu).  Andjust on harvinainen, rehevä ja röyhkeä hedelmä puhtoisen aikakautemme kaaoksessa.  Siinä on makeutta, jopa imelyyttä, mutta myös järjelle elintärkeitä happoja. Andjust Audio on samannimisen kuunnelmaelokuvan äänellinen versio. Se on suurelta osaltaan yhteneväinen elokuvan kanssa, mutta eräät elokuvassa esiintyvät visuaaliset elementit ovat löytäneet audiossa äänelliset vastineensa. Kuten elokuvasta, Andjust Audiosta on sekä suomenkielinen, että englanninkielinen versio.

Tuotantovuosi
2021
Kesto
01:39:00
Tyyppi
Muu
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
Andjust Audio
Englanninkielinen nimi

Andjust Audio

Dialogi
Kyllä
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Mox Mäkelä (Käsikirjoittaja), Mox Mäkelä (Leikkaaja), Mox Mäkelä (Ohjaaja), Mox Mäkelä (Tekijä), Mox Mäkelä (Tuottaja), Anders Anttila (Näyttelijä), Frank Boyle (Näyttelijä), Martti Suosalo (Näyttelijä), Mox Mäkelä (Rahoittaja), Mox Mäkelä (Äänisuunnittelu)
Pressikuvat
Mox Mäkelä (s. 1958) on vuonna 1978 uransa aloittanut taiteilija. Mäkelän tuotantoa on ollut esillä eri kohteissa ja konteksteissa, viimeaikaisista esimerkkeinä sovellutukset Suomen merimuseossa ja kansainväliset elokuva- ja taidefestivaalit. Hän käsittelee ekokriittisissä elokuvissaan ja installaatioissaan muun muassa luonnon ja ihmisen luonnon törmäyskurssia, pääpainona merimiljöö. Tuotannon ytimessä on myös “idiot ibidem”, pitkäkestoinen ja laaja teemakokonaisuus, jonka keskeinen lähtökohta on ollut kirjallisuushistorialliseen tapahtumaketjuun liittyvä tutkimus, mutta sen toteutusmetodit ovat vapaat ja moninaiset.