A Girl Bathing in a Kitchen Sink

Pekka Niskanen

A Girl Bathing in a Kitchen Sink on tarina, jonka Robin Svartström, Jenny Robson, Florian Roithmayr ja Hanne Ivars esittävät. He etsivät ja hahmottavat yhdessä päähenkilön (R. Svartström) minuutta sekä hänen esille nostamaansa halua nähdä itsensä osana kokonaista kertomusta. Päähenkilön kertomuksen toimijoita ovat: Päähenkilö sankarina, Perhe maailmaan lähettäjänä ja Rakastettu vastustajana. Epätäydellinen tarina jättää vastaamatta kahteen kysymykseen: keitä ovat Auttaja ja Vastaanottaja? Elokuvan kerrontatapa sitoo sen nyt-hetkeen, jossa kerrottava tarina on vaarassa loppua tai päätyä pelkästään toistamaan itseään.

Tuotantovuosi
2000
Kesto
00:17:32
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
A Girl Bathing in a Kitchen Sink
Englanninkielinen nimi
A Girl Bathing in a Kitchen Sink
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Heikki Färm (Kuvaaja), Pekka Niskanen (Ohjaaja), TImo Muurinen (Säveltäjä), Pekka Niskanen (Tekijä), Nenne Hallman (Tuottaja), TImo Muurinen (Ääni)
Pressikuvat

Pekka Niskanen

Syntynyt: 1961

Pekka Niskanen on mediataiteilija, video- ja elokuvaohjaaja, joka on opiskellut kuvallista viestintää Aalto-yliopistossa ja mediataidetta Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Hänen väitöskirjansa valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen videoteoksiaan on esitetty maailmanlaajuisesti, mukaan lukien New Yorkin White Box -galleriassa vuonna 2004 ja Galleria Hippolytessä 2014. Niskasen teoksia löytyy mm. Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmista. Hän on myös visualisoinut kokeellista teatteria Suomessa ja toteuttanut lavastuksen ja puvustuksen Verdin Rigolettoon Göteborgin Oopperassa vuonna 2005.