4 Songs: As a Matter of Fat

Pekka Niskanen

Teos kuvaa perhesuhteita tekstin, kuvien ja jazz-musiikin keinoin. Neljä laulua esittävät perhedynamiikkaa lapsen näkökulmasta. Laulut käsittelevät lasten havaintoja itsestään ja ihmisistä perhepiirin ulkopuolella. Videolla esiintyvät näyttelijät (Jenny Robson ja Stig Baumgartner) kertovat oman näkökulmansa. Heidän tunteensa, ajatuksensa ja fantasiansa yhdistettyinä ilmeisiin, eleisiin ja asentoihin rakentavat vaikutelmaa heidän “sosiaalisesta sukupuolestaan”. 

Tuotantovuosi
1998
Kesto
00:16:00
Tyyppi
Genre
Asiasanat
Alkuperäinen nimi
4 Songs: As a Matter of Fat
Englanninkielinen nimi
4 Songs: As a Matter of Fat
Tuotantomaat
Finland
Dialogi
Kyllä
Kuvasuhde
4:3
Ääni
Kyllä
Työryhmä
Raimo Uunila (Leikkaaja), Pekka Niskanen (Ohjaaja), Pekka Niskanen (Tekijä), Kroma Productions oy (Tuottaja), Tove Hagman (Tuottaja), Marikki Hakola (Tuottaja), Raimo Uunila (Kuvaaja), TImo Muurinen (Ääni)
Pressikuvat

Pekka Niskanen

Syntynyt: 1961

Pekka Niskanen on mediataiteilija, video- ja elokuvaohjaaja, joka on opiskellut kuvallista viestintää Aalto-yliopistossa ja mediataidetta Rijksakademie van Beeldende Kunstenissa Amsterdamissa. Hänen väitöskirjansa valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 2014. Hänen videoteoksiaan on esitetty maailmanlaajuisesti, mukaan lukien New Yorkin White Box -galleriassa vuonna 2004 ja Galleria Hippolytessä 2014. Niskasen teoksia löytyy mm. Helsingin taidemuseon ja Nykytaiteenmuseo Kiasman kokoelmista. Hän on myös visualisoinut kokeellista teatteria Suomessa ja toteuttanut lavastuksen ja puvustuksen Verdin Rigolettoon Göteborgin Oopperassa vuonna 2005.