AV-arkki järjestää tiistaina 26.3.2024 klo 13–16 webinaarin mediataiteen jakelusta ja kansainvälisistä verkostoista.
Miten vahvistat teoksesi mahdollisuuksia tulla valituksi festivaaleille? Miten luot teoksellesi strategian festivaalijakelua varten? Miten voit edistää teoksesi levitysmahdollisuuksia festivaaliesitysten jälkeen? Miten rakennat ja ylläpidät kansainvälisiä yhteistyöverkostoja?
Webinaarissa esitellään AV-arkin uusi ohjeistus mediataiteen kansainväliseen jakeluun. Lisäksi kerromme parhaista käytännöistä mediataiteen jakelun tehostamiseksi ja kansainvälisten verkostojen vahvistamiseksi.
Yksi puheenvuoroista on englanniksi, muut suomeksi.
Webinaari on osallistujille ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille.
Puhujat:
Otto Suuronen (Suomen elokuvasäätiö): Ajankohtainen näkymä lyhytelokuvien
kansainväliseen jakeluun ja elokuvasäätiön tuki kansainvälistymiseen
Puheenvuoro on suomeksi
Otto Suuronen tarjoaa nykynäkymiä lyhytelokuvien kansainväliseen jakeluun: Onko näköpiirissä muutoksia, jotka kannattaisi ottaa huomioon ja ovatko parhaat käytännöt muuttuneet? Mitä palveluita Suomen elokuvasäätiö tarjotaa lyhytelokuvan kansainvälistymisen tueksi ja millä kriteereillä?
***
Suomen elokuvasäätiö tukee opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämin määrärahoin elokuvien tuotantoa, jakelua, levittämistä ja esittämistä sekä elokuvakulttuuria Suomessa. Otto Suuronen on elokuvasäätiön lyhytelokuvien kulttuuriviennin suunnittelija ja vastaa lyhytelokuvien festivaalistrategioista sekä lyhytelokuvien matka-, hanke- sekä materiaali- ja markkinointitukien esittelystä.
Tytti Rantanen (AV-arkki): Festivaalikierrossa ja kierron tuolla puolen: AV-arkin uusi ohjeistus teoksen kansainväliseen jakeluun
Puheenvuoro on suomeksi
AV-arkin ohjelmakoordinaattori Tytti Rantanen esittelee AV-arkin uuden ohjeistuksen teoksen kansainväliseen jakeluun sekä taiteilijain liikkuvan kuvan levitysmahdollisuuksia koskevan selvityksensä keskeisimpiä tuloksia.
***
AV-arkki on tehnyt uraauurtavaa työtä kokeellisen audiovisuaalisen taiteen levittäjänä jo vuodesta 1989 ja myötävaikuttanut suomalaisen mediataiteen kansainväliseen menestykseen. Tytti Rantanen on AV-arkin ohjelmakoordinaattori ja hoitaa arkiston teosten jakelua ja promotointia kansainvälisesti ja kotimaassa.
***
Andy Norton (Raina Film Festival Distribution): Tuotantokohtainen strategia festivaalijakeluun
Puheenvuoro on englanniksi
Mitä tulee huomioida tuotantokohtaisen festivaalijakelun strategian luomisessa? Raina Film Festival Distributionin levityspäällikkö Andy Norton kertoo yhtiönsä toiminnasta ja palveluista sekä havainnoistaan mediataiteen festivaalilevityksestä.
***
Raina Films Helsingistä käsin toimiva, vuonna 2019 perustettu yritys, joka tarjoaa ammattimaista festivaalijakelua dokumenttielokuville ja lyhytelokuville.
Tuuli Penttinen-Lampisuo (Poike Productio): Kokemuksia EU:n Luova Eurooppa -rahoitusohjelmasta, etenkin mediataiteen näkökulmasta.
Puheenvuoro on suomeksi.
Minkälainen prosessi on Luova Eurooppa -rahoituksen hakeminen? Mihin kiinnittää huomiota yhteistyökumppaneita etsiessä? Tuuli Penttinen-Lampisuo kertoo, miten rakensi kansainvälisen DAMI-verkoston (Developing Artists’ Moving Image), joka hakee Luova Eurooppa -rahoitusta taiteilijain liikkuvan kuvan kehittelyohjelmalle.
***
Poike Productio on tuottaja Tuuli Penttinen-Lampisuon vuonna 2020 perustama tamperelainen tuotantoyhtiö, joka on erikoistunut taiteilijoiden liikkuvaan kuvaan, poikkitaiteellisiin projekteihin ja mediataiteeseen.
Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuki
Webinaari on osa isompaa vuosina 2022–2024 toteutettavaa hankekokonaisuutta, joka toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuen turvin. Hankkeessa kehitetään suomalaisen mediataiteen kansainvälisen festivaalijakelun prosesseja ja yhteistyömalleja. Hankkeessa korostuu myös organisaatioiden välinen vertaisoppiminen. Pilottihanke purkaa siiloja audiovisuaalisten taidemuotojen sisällä sekä nykytaiteen ja elokuva-alan välillä.
Suomen kestävän kasvun ohjelmalla tuetaan hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelman rahoitus tulee EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä (Rescue and Recovery Facility, RRF), joka on yksi EU:n kertaluonteisen elpymisvälineen, Next Generation EU, ohjelmista.