Toiminta ja palvelut

AV-arkin tehtävä on edistää suomalaisen mediataiteen asemaa.

AV-arkki vuokraa teosten esitysoikeuksia mediataidetta esittäville tahoille. Asiakkaitamme ovat taidemuseot, galleriat, oppilaitokset, kuraattorit, tutkijat, tapahtumajärjestäjät ja festivaalit. Verkossa julkaistava katalogi tehostaa uusien, ensi-iltaa vailla olevia teosten jakelua ja palvelee tapahtumia.

AV-arkin verkkosivusto on kattava mediataiteen levitysarkisto. Valtaosa teoksista on esikatseltavissa verkossa, ja hakutoiminnon avulla voi etsiä teoksia esimerkiksi vuosiluvun, pituuden tai genren mukaan.

Asiantunteva henkilökuntamme on mielellään avuksi kaikissa teoksiin liittyvissä kysymyksissä!

Museot, festivaalit ja tapahtumat

Tarjoamme museoille ja näyttelyiden järjestäjille, media- ja videotaiteen sekä kokeellisen elokuvan tapahtumille kustomoituja esikatselupaketteja levitysarkiston uusimmista teoksista. Asiantunteva henkilökuntamme myös avustaa teosvalinnoissa tietyn aiheen tai teeman mukaan.

AV-arkki myös välittää teoksia museoiden ja keräilijöiden kokoelmiin. Toimitamme mielellämme esikatselumateriaalia teoshankintaprosessia varten!

Oppilaitokset ja opettajat

AV-arkin media- ja taidekasvatukseen erikoistunut verkkopalvelumme palvelee oppilaitoksia ja opettajia. Siirry Mediataide kasvattaa -verkkopalveluun tästä.

Tutkijat ja kuraattorit

Vuokraamme teosten esitysoikeuksia myös tutkimuskäyttöön. Tutkijat voivat vuokrata esitysoikeuksia opetuskäyttöön edullisemmalla, oppilaitoksille tarkoitetulla hinnalla. Lisätietoa löydät hinnastomme kohdasta Esityskorvaukset – Oppilaitokset.

mallinnus