Denise Zieglerin Seinän prototyyppi Forum Boxin Mediaboxissa huhtikuussa

Denise Zieglerin Seinän prototyyppi Forum Boxin Mediaboxissa huhtikuussa

Denise Zieglerin näyttely Seinän prototyyppi on avoinna Forum Boxin Mediaboxissa 6.–29.4.2018.

Teos koostuu videosta nimeltään Seinä ja lattia, tekstistä sekä kosketeltavasta materiaalinäytteestä.

Videoteoksessa Seinä ja Lattia (2018, 01:00) nähdään käsin seinää vasten painettu lateksikaistale, joka valahtaa alas lattialle kun siitä päästetään irti. Teos syntyi halusta nähdä ja kokea, miten juuri seinästä irrotettu lateksikaistale käyttäytyy. Teoksen esittämässä koetilanteessa Ziegler haluaa selvittää, mitä muuta kuin pystyssä oleminen voisi kuulua huoneen seinien olemukseen.

Ziegler: Seinä ja lattia (2018)

Seinän prototyyppi -teksti (2018) kertoo taiteellisen työskentelyn jatkuvasta “prototyyppiluonteesta”. Se käsittelee muun muassa siitä, että prototyyppiasetelmassa teos toimii kuin “frottage” jostain, jota ei vielä ole. Frottage piirtää esiin sen alla piilossa olevaa. Prototyyppi ilmenee toiminnassaan, piilossa olevan työstämisessä teokseksi ja siten sen piirtämisessä esiin. Tarkasteltava prototyyppi juontaa juurensa jostain, joka on jo olemassa ja käytössä, mutta josta ei ole vielä huomattu, että sillä olisi potentiaalia johonkin muuhunkin.

Seinän prototyyppi – lateksista materiaalinäytettä (2018) voi sormeilla tai haistella ja saada siten seinän prototyypin materiaalituntumaa. Se antaa prototyyppiajattelusta kertovan tekstin rinnalla lisätietoa teoksesta.

Denise Ziegler on syntynyt Luzernissa, Sveitsissä, ja on asunut ja työskennellyt Helsingissä vuodesta 1990. Ziegler on opiskellut Luzernin Schule für Gestaltungissa (1986–90) ja Kuvataideakatemiassa (1996–97), josta hän valmistui taiteen tohtoriksi vuonna 2010. Teoksissaan Ziegler käyttää esineyhdistelmiä, veistoksia, piirustuksia, installaatioita, maalauksia, ja videoita. Hän on osallistunut yksityis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 1989 Suomessa, Pohjoismaissa, Baltian maissa, Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Tervetuloa avajaisiin 5.4. klo 17–19! Lisätietoja tapahtuman Facebook-kutsusta.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.


Denise Ziegler: Seinän prototyyppi Forum Boxin Mediaboxissa 6.–29.4.2018.

Lisätietoja: Forum Box


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki