Vappu Rossi mukana LiikKUVAT - videotaidetta hoitolaitoksiin -projektissa Tampereella

L i i k KUVAT on Kaupin sairaalassa Tampereella toteutettava hanke, jonka tarkoituksena on tutkia video-, media- ja elokuvataiteen keinoin toteutettujen teosten esitysmahdollisuuksia hoitolaitoksissa. Hanke tarjoaa mahdollisuuksia tuottaa uudenlaisia elämyksiä myös niille ihmiselle, joiden elämä on erilaisten fyysisten tai henkisten rajoitteiden kahlitsemaa. LiikKUVAT -projekti haluaa tuoda sisällöllisiä ja esitysteknisiä vaihtoehtoja televisiolle, joka hoitolaitoksissa on yleensä ainoa liikkuvan kuvan esitysmuoto.

LiikKUVAT -projekti alkoi vuonna 2010 yhteistyöprojektina, jonka tuottajana on Tampereen Nykytaiteen museo ja kumppaneina Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan toimipiste, Tampereen kaupungin laitoshoito sekä Tampereen kaupungin museopalveluiden kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Konkarit -hanke. Mediataideteoksia projektiin on lainannut suomalaisen mediataiteen levityskeskus AV-arkki ja kuvataiteilijat.

Kaupin sairaalassa Tampereella on LiikKUVAT -projektiin liittyen esillä Vappu Rossin mediataideanimaatio Elämän puu (2009). Teos on esillä 12.6.-12.9.2013 viriketila Virkussa ja 3. kerroksen porrastasanteella. Hiilipiirustustekniikalla tehty mediataideanimaatio rinnastaa puun kasvun ja sikiön kehityksen. Teos näyttää piirustusprosessin: kuva muodostuu ja kasvaa, sitten katoaa ja muuttuu toiseksi piirustukseksi.

Vappu Rossi (1976) on kuvataiteilija, mediataiteilija ja taidegraafikko. Hänen tuotantonsa on tekniikaltaan monipuolista, mutta pitkälti piirustuslähtöistä: mediataideanimaatioiden lisäksi hän tekee valokaappiteoksia, maalauksia ja litografioita. Hänen työhönsä kuuluvat myös paikkasidonnaiset, performatiiviset ja yhteisölliset teokset. Rossi käsittelee piirtämistä erittäin laajasti: kohtaamisen tai tallentamisen välineenä; prosessiluontoisena, tilallisena tai ajallisena tapahtumana.

Teoksiin pääsee tutustumaan sopimuksen mukaan, ota yhteyttä Kirsti Taskiseen (puh. 040 800 4571).

Lisätiedot: Lila Heinola/ kulttuurikasvatusyksikköTAITE, puh. 040 806 3079

Kuvat: Antti Sompinmäki

Copyright Antti Sompinmäki

Copyright Antti Sompinmäki

Copyright © 2019 AV-Arkki