Mediataidetta Taiteiden yönä 24.8. Kaapelitehtaalla ja Katajanokalla

Mediataidetta Taiteiden yönä 24.8. Kaapelitehtaalla ja Katajanokalla

Mediataide ja kokeellinen elokuva hehkuvat osana Taiteiden yötä torstaina 24.8.2017 Kaapelitehtaalta Katajanokalle. Taiteiden yön kävijälle tarjoutuu muun muassa mahdollisuus taittaa matkaa jo historiaan vaipuneen raitiovaunun 3T reittiä tai lumoutua jääkiekkoilijoista ja kissanpennuista.

AV-arkki osallistuu 25-vuotisjuhlavuottaan viettävän kotipesänsä Kaapelitehtaan Taiteiden yön monipuoliseen ohjelmaan pienkoosteella “Mediataidetta Stadista”. Videoteokset ovat nähtävillä Kaapelitehtaan Merikaapelihallissa kello 17 eteenpäin. Katajanokan Kino K-13:ssa taas nähdään Hannaleena Haurun tuore Heidin suunnittelema jääkiekkoelokuva osana Suomen elokuvasäätiön Lyhyesti taiteiden yönä -näytöksiä. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Merikaapelihallin “Mediataidetta Stadista” -valikoiman teokset ovat:

Romo: Väli-matka I (2007)

Romo: Väli-matka I (2007)

Elena NäsänenMatka (1996, 18:00)

Matka koostuu 36 peräkkäisestä otosta, jotka on kuvattu raitiovaunu 3T:n reitiltä kymmenen päivän välein yhden vuoden aikana. Kuvauspäivä ja aika olivat etukäteen määrättyjä, samoin jokaiseen otokseen käytetyn filmin määrä. Systeemin tarkka seuraaminen toi mukaan myös sattuman.

Heidi Romo: Väli-matka I (2007, 3:38) & II (2007, 2:35)

Teos kuvaa kahden ihmisen matkantekoa Helsingin keskustan laita-alueella. Teoksen henkilöt liikkuvat yhtäältä sosiaalisesti hyväksyttävän ja toisaalta sopimattoman käytöksen rajamaastossa. Kaupungin yksinäisissä kulmissa keskustan kollektiivinen kontrolli herpaantuu. Mitä tapahtuu, jos voi olla ja tehdä sitä, miltä itsestä tuntuu? Teos viittaa surrealismiin ja performanssitaiteeseen. Muodoltaan video lähestyy tosi-tv-formaatin ja piilokameran rakenteita. Tirkistelyn likeisyys ja vieraantuneisuus risteävät.

Mari Keski-Korsu: Reindeer’s Urban Visit (2008, 3:32)

Aurinkoisena kesäpäivänä täytetty poro nimeltään Paavo päättää lähteä kävelylle Helsinkiin. Se ei ole tottunut urbaaniin ympäristöön, ja vastaan tulee kiinnostavia kokemuksia: turistit halaavat ja valokuvaavat sitä, europarlamentaarikko ja entinen ministeri Liisa Jaakonsaari kritisoi sen sarvia, ja Paavo kohtaa toisia täytettyjä poroja.

Maija Saksman: Me olemme ikuisesti ystäviä (2014, 2:20)

Siskokset juoksevat kaupungin halki huutaen. Mitä on tapahtunut?

Hannaleena Haurun uutuus Lyhyesti Taiteiden yönä -näytöksessä Kino K-13:ssa

Hannaleena Haurun Heidin suunnittelema jääkiekkoelokuva (2017) nähdään osana Suomen elokuvasäätiön suosittua Lyhyesti… -esityssarjaa. Lyhyesti Taiteiden yönä tarjoilee tunnelmallisessa Kino K-13 -teatterissaan uusia suomalaisia lyhytelokuvia kahdessa kattauksessa. Haurun esikoispitkän Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset (2017) kokeellinen ja pörröinen, elokuvakatseen valta-asetelmia kutitteleva spin-off-lyhytelokuva nähdään kello 19 ja 21 näytöksissä.

icehockeyfilmbyheidi

Hauru: Heidin suunnittelema jääkiekkoelokuva (2017)


Taiteiden yö 24.8.2017

Lisätietoa:

Kaapelitehtaan Taiteiden yö (Facebook)

Lyhyesti Taiteiden yönä (Facebook)


AV-ARKKI ON EDISTÄNYT SUOMALAISEN MEDIATAITEEN ASEMAA VUODESTA 1989. TAITEILIJAT OSALLISTUVAT TÄHÄN TAPAHTUMAAN AV-ARKIN EDISTÄMISTYÖN ANSIOSTA.

Copyright © 2019 AV-Arkki