Minna Suoniemen videoteos Horizontal Dance Forum Boxin Mediaboxissa elokuussa

Minna Suoniemen videoteos Horizontal Dance Forum Boxin Mediaboxissa elokuussa

Minna Suoniemen videoteos Horizontal Dance (2016) on esillä Forum Boxin Mediaboxissa 6.8. –28.8.2016

Horizontal Dance on teos tanssista, liikkeestä, kehosta, halusta, vapautumisesta ja puumista. Leoparditrikoisen diskotanssin intiimi liike muuttuu videokuvassa suuksi ja kuonoksi, kehollinen sanalliseksi, ihmiskeho eläimeksi ja takaisin. Mistä on rakentunut eläinkuosien kulttuurinen koodi merkkinä seksikkyydestä, ja miksi tähän eläimen valepukuun verhoutuu usein jo osin notkeutensa menettänyt liha? Mistä rakentuvat sopivuuden rajat? Saako kehon halut ja rajallisuudet näyttää? Miten keho kohtaa ja kommunikoi? Teos tuo esille ihmisen paradoksaalisen suhteen luontoon ja toisaalta eläimeen ihmisen kehossa.

Minna Suoniemi (s.1972) on helsinkiläinen kuvataiteilija. Häntä kiinnostavat häiriö, virhe ja toisin tekeminen normia purkavina mahdollisuuksina, joiden kautta eri tavoin luonnollistetut rakenteet ja mallit voivat tulla näkyviin. Hän on käsitellyt teoksissaan naiskuvaa, valtasuhteita, perhettä ja äitiyttä tiivistäen teemansa visuaalisesti minimalistiseen mutta sisällöltään monikerroksiseen ilmaisuun. Hänen teoksiaan on ollut esillä laajasti Suomessa ja kansainvälisesti, mm. EMMAssa, Kiasmassa, Moskovan modernin taiteen museossa ja Norjan valokuvataiteen museossa. Vuonna 2012 hänelle myönnettiin Suomen taideyhdistyksen Palokärki-palkinto teoksesta Punahilkka ja susi. Suoniemi toimii lehtorina Aalto yliopiston taiteen laitoksella.

Mediaboxi on Forum Boxin tila mediataiteelle. Uusinta mediataidetta esittelevä ohjelmisto suunnitellaan yhteistyössä AV-arkin kanssa. Tila toimii nyt yhtenä tärkeänä kanavana mediataiteelle.

Tervetuloa avajaisiin 5.8.2016 klo 17-19! Näyttelyn aukioloajat ja saapumisohjeet löydät tapahtuman Facebook-kutsusta.


AV-arkki on edistänyt suomalaisen mediataiteen asemaa vuodesta 1989. Taiteilijat osallistuvat tähän tapahtumaan AV-arkin edistämistyön ansiosta.

Copyright © 2019 AV-Arkki